Călin Popescu Tăriceanu: Trebuie să performăm în aceste alegeri locale, iar la toamnă să formăm viitoarea coaliţie de guvernare

Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din România, a participat la evenimentul de lansare a candidaţilor partidului pentru a le insufla colegilor din teritoriu „energie suplimentară”, într-un demers politic ce-şi propune ca formaţiunea să devină al doilea partid din România până în 2020. Încă de la început, Tăriceanu a ţinut să menţioneze că s-a reîntâlnit cu prieteni vechi, alături de care a construit liberalismul în Bistriţa-Năsăud, şi anume Dorin Popescu şi Mircea Mereuţă, dar a remarcat şi experienţa lui Vasile Moldovan, alături de performanţele lui Ioan Moniţa, care ar trebui să urce pe scara politică.
„Prezenţa mea aici este dovada aprecierii pentru munca pe care aţi făcut-o, pentru cea depusă de colegii din fruntea organizaţiei alături de dumneavoastră, pentru rezultatele obţinute în alegerile prezidenţiale. (...) Mă bucur că avţi oameni de aşa calitate, mă bucur că aveţi un candidat la primăria capitalei de judeţ, în persoana lui Vasile Moldovan, un om cu o experienţă deosebită, un om care s-a distins prin pricerepea administrativă pe care o are în slujba judeţului şi a oraşului. Aş fi foarte bucuros dacă bistriţenii, în majoritatea lor, i-ar acorda încrederea, astfel încât să ajungă să conducă destinele acestui oraş. Mă bucur că avem oameni capabili cu care să ieşim în faţa cetăţenilor şi să le cerem votul de încredere, am venit să încerc să vă insuflu ceva energie suplimentară, pentru că avem şansa extraordinară în Bistriţa-Năsăud şi în Bistriţa să ne atingem de pe acum obiectivul pe care eu mi-l doresc să-l obţinem în 2020, şi anume să fim al doilea partid din România”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.
Copreşedintele ALDE a menţionat că partidul nu se poate bate pentru locul întîi, la modul obiectiv, asta pentru că PSD este un partid aşezat pe picioarele lui de 26 de ani. În ceea ce priveşte reprezentarea electoratului de centru dreapta, a electoratului liberal, cred că suntem cel mai în măsură să o facem , cu onestitate, cu curaj şi cu demnitate. Pentru acest lucru trebuie să punem fundaţia încă de pe acum”, a adăugat Tăriceanu, apreciind faptul că există şi filiale unde ALDE poate depăşi PNL.
Copreşedintele ALDE a aruncat şi câteva săgeţi spre PNL, pe care l-a catalogat „vechiul PDL”, cu o firmă istorică, frumoasă” care duce cu gândul la tradiţii şi istorie măreaţă, care nu mai are nimic de a face cu „politica liberală autentică”, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Tăriceanu a spus că PNL face „o figură aproape penibilă de unealtă în mâna preşedintelui şi se lasă manevrat de forţe şi cercuri oculte care cred că pot să conducă România în detrimentul instituţiilor democratice care sunt alese direct de cetăţeni”.
„Cred că ALDE şi-a consolidat un profil de partid liberal autentic. Ne rămâne în continuare să ne luptăm pentru ceea ce vedem că sunt permanentele abuzuri şi derapaje de la ceea ce este statul de drept autentic. (...) Nicăieri, în nicio ţară democratică, selecţia candidaţilor nu e făcută de procuratură, e făcută de cetăţeni prin vot. Democraţia înseamnă expresia votului cetăţenilor”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu, care a punctat că nu se opune luptei împotriva corupţiei, însă eliminarea acestui flagel nu trebuie să reprezinte un spectacol care decretibilizează Parlamentul, autorităţile locale etc.
În discursul său, Călin Popescu Tăriceanu a criticat şi activitatea guvernului tehnocrat, care a „performat” prost, în doar şase luni cât guvernul Băsescu – Boc timp de trei ani, referindu-se la „criza bebeluşilor”, criza de la cultură, criza din sănătate, dar şi din agricultură, asta chiar dacă Dacian Cioloş a fost ministru al agriculturii şi comisar european în acelaşi timp.
„Trebuie să performăm în aceste alegeri locale şi trebuie ca la toamnă să ne îndeplinim obiectivul de intrare în Parlament şi de a ajunge să formăm viitoarea coaliţie de guvernare. (...) Eu cred că trebuie să ne asumăm această responsabilitate, o responsabilitate majoră faţă de cetăţeni, faţă de poporul român, să obţinem rezultate care să ne îndreptăţească să intrăm din nou la guvernare şi să ne arătăm capacitatea de efort, de inteligenţă, pentru a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a cetăţenilor. Lucrul acesta trebuie să-l facem şi la nivel local, şi la nivelul judeţului, şi la nivelul întregii ţări. Avem oameni capabili cu care putem să participăm la guvernare.
Ştiu că pentru cei care veţi fi primari, consilieri este foarte important ca partidul să fie la guvernare, pentru că atunci veţi avea o uşă deschisă cu mai multă uşurinţă la autorităţile centrale. Aşa veţi simţi că veţi fi susţinuţi mult mai bine, dar lucrul acesta nu-l putem face decât împreună. Porniţi din nou motoarele pentru a doua parte a campaniei electorale în aşa fel încât succesul pe care nu-l dorim să-l şi obţinem. Nu e o concurenţă simplă. Ştiu că ne batem pe acelaşi electorat ca şi PNL, dar cu oamenii pe care îi avem, cu ideile pe care le promovăm, cu curaj sunt convins că cetăţenii ne vor înţelege şi ne vor da votul de încredere în aşa fel încât să ne atingem obiectivul pe care Ioan Ţintean l-a fixat pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, un obiectiv ambiţios”, a concluzionat Călin Popescu Tăriceanu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5