Bogăţia toamnei în cămara vedetelor

Calo Viorica: Cămara este plină, de sărbători copiii sunt aşteptaţi cu drag acasă

Suntem în perioada în care bogăţia toamnei este în toată splendoarea ei, acum, în cămara noastră adunându-se bunătăţile pentru iarnă. Cotidianul „Răsunetul” a întrebat câteva din doamnele cunoscute ce reţete pregătesc pentru zarzavaturi, conserve şi compoturi, astfel încât iarna să le găsească cu o masă bogată.
.................................

Fostul consilier municipal, Calo Viorica, aşteaptă şi ea iarna cu cămara plină, reţetele fiind moştenite de la mama ei. „Pregătesc murături, preferaţii fiind castraveţii, dar şi zacuscă sau gogoşari. Reţeta pentru castraveţi este una mai aparte pentru că la ingredientele obişnuite eu mai pun şi frunze de viţă-de-vie. La apă adaug oţet, un pic de zahăr, sare, piper boabe, dar şi hrean şi ardei iute. Apa o fierb, o las de pe o zi pe alta şi nu se dustulesc borcanele”, ne-a declarat Calo Viorica. În casa doamnei Viorica, după cum poartă şi un nume de floare, este plin de flori, pe care le iubeşte nespus şi pe care le îngrijeşte zi de zi. „M-am mutat în casă nouă, de un an, şi curtea îmi este plină de flori, pe care le grijesc toată vara cu plăcere, le ud şi le stropesc. Le mai las un pic la ploaie, iar în perioada următoare le voi duce în casă şi le voi uda tot la două zile, le voi curăţa şi voi îngriji pământul”, spune doamna Calo.
De asemenea, în zilele următoare, după ce cade bruma, vor fi adunaţi strugurii din grădină, anul trecut adunând din producţie proprie 100 litri vin, doamna Calo, sperând ca anul acesta să-şi dubleze cantitatea.
Cămara este plină, astfel încât de sărbători cei trei copii sunt aşteptaţi cu drag acasă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5