Bogăţia toamnei în cămara vedetelor

Matilda Pascal Cojocăriţa: Printre produsele preferate de familie este şi fasolea verde la borcan, pe care o prepar pentru iarnă în două feluri

Suntem în perioada în care bogăţia toamnei este în toată splendoarea ei, acum, în cămara noastră adunându-se bunătăţile pentru iarnă. Cotidianul „Răsunetul” a întrebat câteva din doamnele cunoscute ce reţete pregătesc pentru zarzavaturi, conserve şi compoturi, astfel încât iarna să le găsească cu o masă bogată.
.................................................

Îndrăgita interpretă a cântecului popular românesc, Matilda Pascal Cojocăriţa, ne aşteaptă în fiecare an la Bistriţa cu cămara încărcată de bunătăţi, reţetele fiind moştenite din zona Vasluiului.
„Printre produsele preferate de familie este şi fasolea verde la borcan, pe care o prepar pentru iarnă în două feluri. Prima reţetă este una ce o poate face orice gospodină, curăţ fasolea, o rup în bucăţi mici, o spăl bine şi o fierb, iar după ce se răceşte o pun în pungi şi o bag în congelator. O folosesc la salate sau la mâncăruri în care pun şi carne. Cea de-a doua reţetă, care este preferata mea necesită 5 kg de fasole verde, 3 sferturi dintr-un litru de ulei, 9 cepe albe mari, 3 kg de roşii şi sare, după gust. După ce alegem fasolea de aţe, se spală bine şi se rupe în două. Se pune la fiert în apă, se toarnă uleiul, apoi ceapa tăiată mărunt şi sare, după gust. Fierbem compoziţia, apoi adăugăm roşiile curăţate de coajă şi de seminţe. Mai lăsăm la fiert puţin, apoi punem în borcane, pe care le închidem ermetic şi le băgăm la cuptor, pentru sterilizare. Fasolea astfel preparată o mâncăm ca atare iarna, nu mai necesită gătire”, ne declară cunoscuta artistă.
În casa familiei Cigu se găteşte doar sănătos, pe cât posibil doar grătare şi salate, dar şi peşte: „Am renunţat la dulciuri în favoarea fructelor, pe care le consum cu plăcere la orice oră”.
Proaspăt întorşi de la Festivalul „Maria Tănase”, unde au susţinut recital, dar au fost şi în juriu, bistriţenii se ocupă în continuare de aprovizionarea cămării, de această dată cu varză, ajutaţi fiinde de fiul cel mic, Horaţiu.
„Eu sunt o consumatoare de varză preparată în toate felurile, inclusiv murată, ea nelipsind niciodată din cămară. Cred că varza este o prietenă bună a femeilor, conţinând vitaminele B şi C, fiind folosită pentru detoxifiere şi în curele de slăbire. Este o sursă bună de fibre. De asemenea, nu lipseşte din meniul nostru de iarnă zacusca, aşezată şi ea frumos şi aşteptându-şi rândul pe rafturi”, a declarat frumoasa Matilda, frumoasă Miss România.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5