Camelia Crişan (USR): Doamnă Dăncilă rămâne la guvern, dar avem și vești bune

Trebuie să vă mărturisesc, dragi cititori că, în calitatea mea de tânăr politician al opoziției aveam câte o tresărire de speranță de fiecare dată când auzem sintagma: moțiune de cenzură! Mă gândeam că, poate, colegii de la putere vor vedea evidența, că le-o fi fiind și lor rușine de inepțiile pe care le scoteau pe gură, cu grație, colegii lor. Că unora dintre ei vor dori să le dea un vot de blam - vezi cazul ministrului Meleșcanu, care i-a ținut pe români cu mâna întinsă mai abitir ca Înalta Poartă.

 

În egală măsură, nu sunt vreo naivă. Știu că există ceva ce politicienii lasă din mână doar atunci când îi duci cu picioarele înainte, și asta e puterea. Puterea este un drog redutabil, el transformă incompentența în prilej de mirare și admirare, prostia în prețuire, incompetența în gândire creativă și dezastrul în oportunitate. Iată o scurtă exemplificare. De când păstorește PSD-ul în lipsa tătucului atomic, dl. Dragnea, plasat strategic după gratii, doamna Dăncilă pare că și-a revenit în simțiri. E articulată, e vioaie, este ce mai încoace-încolo, o șefă. Adică pare altceva, mai bun și mai frumos ca înainte. Evident, nu e așa. Doar percepția puterii care o înconjoară o face să fie altceva, carevasăzică schimbarea e doar în ochii privitorului. Fiindcă în realitate doamna Dăncilă vorbește la fel de agramat, în continuare citește de pe foi, iar moțiunea de cenzură a atins un scor aproape suficient pentru a da jos guvernul. Dar nu suficient. Deci e clar, situațiunea nu e roză. Asta confirmă doar postulatul de mai sus: a ține de putere mai presus de orice, cu riscul de a scufunda țara în cea mai neagră situație economică, deși nu traversăm o situație de criză.

 

Se știe ce urmează: se vor da oameni afară din administrația publică, nu mai întrebați de spitale regionale că nu sunt bani, iar pe autostrăzile PSD o să mergeți spre unde și-a înțărcat mutul iapa! Repet, aceste acțiuni nu se întâmplă într-o perioadă de recesiune economică, ci în una în care marea majoritate a economiilor lumii sunt pe creștere. Ce n-aș vrea să-mi imaginez pentru moment este cum ne-ar scoate acest guvern dintr-o situație de criză. Fiindcă nu cred că ar fi capabil s-o facă. Dacă ei nu pot gestiona succesul economic pe care ne spun că-l avem, vă dați seama cum ne-ar scoate la liman dintr-o furtună? La fund ne-am duce, oameni buni!

 

Și ca să închei într-o notă pozitivă, aș dori să vă informez că azi grupul Renew Europe (Înnoim Europa) l-a ales la conducerea sa pe Dacian Cioloș. Grupul care i-a avut ca fondatori pe En Marche - ALDE și USR-PLUS, al treilea grup ca putere din Parlamentul European, grup care va fi necesar atât PPE cât și socialiștilor dacă vor dori să aibă majoritate, acest grup crucial pentru viitorul Uniunii Europene, va fi condus de un român.

 

Una rece, una caldă și hai cu soarele și pe strada noastră!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5