Ioan Ţintean: Guvernarea PDL este cea mai coruptă şi clientelară guvernare, din ultimii 20 de ani

Observ cu stupoare că România este singura ţară europeană în care puterea, în plină criză economică, politică şi socială, nu este preocupată de guvernare, nici de găsirea unor soluţii de relansare, ci de atacarea constantă a opoziţiei. Atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, reprezentanţii PDL au două subiecte ,,primordiale’’ pentru dezbateri: protestul parlamentarilor USL şi propunerea sistării indemnizaţiei acestora.

Dacă liderii puterii ar mai avea o urmă de decenţă, Roberta Anastase, spre exemplu, şi-ar depune demisia şi ne-ar scuti de ruşinea de a avea un Parlament condus prin fraudă şi înşelătorie, dar din păcate, interesul partidului şi dorinţa de putere primează. USL a menţionat destul de clar, că una dintre condiţiile revenirii în Parlament constă în demisia Robertei Anastase, iar referitor la indemnizaţii, că acestea vor fi donate, aspect ce se va putea verifica.

Dacă PDL vrea să vorbim despre bani publici, atunci să vorbim despre contractele ,,grase’’ date clientelei politice, despre banii aruncaţi pe patinoare în sate şi parcuri în păduri, în timp ce pentru bolnavi nu sunt bani de medicamente. Să vorbim despre fondurile alocate în mod discreţionar primarilor puterii, despre politizarea fără precedent a administraţiei.

După tot ce s-a întâmplat în ultimii ani, culminând cu Legea pensiilor, abuzul de angajări de răspundere, practica de tipul „votăm până iese cine vrem noi”, dar şi pe fondul acumulării tensiunii sociale, nu puteam să ne întoarcem în Parlament şi să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic.

Am ales această formă de protest parlamentar din două motive: unu - pentru a ne păstra calitatea de parlamentari pe care să o activăm pe subiecte de maximă importanţă şi în cazuri speciale, precum moţiunile de cenzură; doi - pentru a păstra legătura cu alegătorii pe care îi reprezentăm. Activitatea parlamentară presupune şi altceva decât simpla prezenţă în plen şi anume activitatea din teritoriu, care nu este deloc mai puţin importantă, dimpotrivă.

Nu pot să rămân pasiv când văd că nu sunt bani pentru investiţii, nu sunt bani pentru a crea locuri de muncă, nu sunt bani pentru educaţie, sănătate şi pensii, dar sunt bani pentru clientela politică, pentru contracte substanţiale de la buget. Guvernarea PDL nici măcar nu se mai oboseşte să păstreze aparenţele, furtul se face la vedere.

Aşadar, pe zi ce trece, devine tot mai cert cel puţin pentru mine, că actuala putere este cea mai nedemocratică, fără reguli şi fără limite, cea mai lipsită de încredere şi legitimitate guvernare din ultimele două decenii.

Preşedinte PNL Bistriţa-Năsăud,
deputat Ioan Ţintean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5