Ioan Oltean: „Dacă eşti întreg la minte, nu poţi să fii şi la guvernare, şi în opoziţie în acelaşi timp”

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean a susţinut în cadrul unei conferinţe de presă că, iniţiativa deputaţilor PSD de a depune plângere penală împotriva lui Gheorghe Pogea şi Roberta Anastase este „un fapt nemaiîntâlnit în România din 1990 încoace, când partenerii de guvernare formulează plângeri împotriva colegilor”, reamintind PSD că este la guvernare, alături de PD-L.

„Probabil, domnul Geoană se crede în Congo, în Botswana, acolo unde este posibil aceste lucru, dar într-o ţară democratică nu este posibil aşa ceva. PSD este un partid duplicitar, lipsit de bună credinţă şi cred că e cazul ca tovarăşul Geoană să se decidă: ori la guvernare cu PD-L, ori în opoziţie cu cine vrea. Dacă eşti întreg la minte, nu poţi să fii şi la guvernare şi în opoziţie în acelaşi timp (…) PSD are mii de oameni în teritoriu care beneficiază de avantajele guvernării, iar în Parlament se asociază cu PNL şi discreditează miniştrii PDL. Această stare duplicitară trebuie să înceteze”, a declarat deputatul PD-L Ioan Oltean.

Va trebui să le tăiem limba

Liderul judeţean PD-L a mai spus că intenţionează să propună în Colegiul Director şi în şedinţa coaliţiei de luni, luarea unei decizii care să permită PD-L să guverneze „ori cu un partid serios, ori singur”. Oltean a recomandat partenerilor de coaliţie să iasă de la guvernare dacă cred că nu îi pot face faţă. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a reclamat jocul duplicitar practicat de PSD.

„În situaţia în care PSD apreciază că nu poate să facă faţă unei asemenea guvernări trebuie să îşi pună foarte serios problema celeilalte poziţii, aceea de a părăsi guvernarea, fiindcă starea de duplicitate în care se poziţionează este păguboasă şi pentru PSD, şi pentru guvernarea în sine (…) Cât e de lungă limba lor,e plină de miere. PD-L nu va accepta la nesfârşit această duplicitate păguboasă. Va trebui să le tăiem limba”, a afirmat Ioan Oltean.

Ioan Oltean a ţinut să precizeze că este pregătit să-şi susţină punctul de vedere în cadrul Colegiului Director de luni, asumându-şi riscul reaprinderii conflictului din coaliţie.

„Personal, nu pot accepta această duplicitate a PSD. PD-L trebuie să-şi asume orice risc, un risc mai mare nu există. Reacţia nu este singulară în partid, iar eu am avut întotdeauna puterea să-mi susţin părerile proprii. Este reacţia unui om care are curajul să-şi susţină o idee. Am mai spus aceste lucruri la adresa PSD, dar niciodată în termeni fermi ca aceştia”, a menţionat Oltean.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor speră că şedinţa coaliţiei de luni va aduce mai multă fermitate, mai multă intransigenţă în relaţiile dintre cele două formaţiuni politice aflate la guvernare.

„Eu am fost împotriva acestei asocieri, încă de la început. Politic, am respectat-o şi am considerat-o necesară, crezând în onestitatea PSD, şi ca un soldat disciplinat, m-am suspus deciziei partidului. Personal, am eliminat de mult broscoiul”, a comentat ironic Oltean .

Oltean se ţine de glume

Discursul liderului PD-L a continuat în acelaşi registru. Pe principiul şi politicienii se ţin de glume, deputatul PD-L Ioan Oltean a ţinut să le spună jurnaliştilor „cel mai nou şi scurt banc: Geoană, preşedinte!”

Luni, în şedinţa coaliţiei PDL-PSD, cele două partide desprinde din FSN, decid „dacă vor rămâne împreună la guvernare”, aşa cum insistă unii lideri democrat-liberali, sau rezistă măcar până la alegerile prezidenţiale.

„Probabil, dacă nu ar fi fost an electoral, lucrurile ar fi stat altfel”, a concluzionat Oltean.

Comentarii

31/08/09 08:52
Alexandru Macedon

Cred ca tu esti beteag, Alexandre. Iar boala ta se cheama amnezie cronica. Lasa-ne! Ne ajunge si de pesede si de pareri ca ale tale.

30/08/09 13:37
alexandru

domnul oltean confirma cu voce tare ca seful sau nu este intreg la minte. De mult aveam aceasta impresie care iata ca in sfarsit este confirmata si de trepadusul pd-ist din fruntea judetului. Basescu de cand a scapat de corvoada de a da raportul securitatii este permanent si la guvernare si in opozitie si reuseste chiar sa fie in acelasi timp in opozitie chiar cu sine insusi. In termeni medicali cred ca ar putea fi vorba de shizofrenie-manialaca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5