Ioan Rus şi Vasile Dâncu resping propunerea lui Ioan Oltean de a se „apropia” de PDL

Grupul social-democrat de la Cluj este curtat de PDL. Cel puţin această idee încearcă să o inducă vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean pe fondul recentelor zvonurilor legate de încercările de remaniere a unor miniştri social-democraţi ca preambul pentru ruperea coaliţiei de guvernare înainte de alegerile prezidenţiale.

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, Oltean spunea despre Ioan Rus, Vasile Dâncu şi Vasile Puşcaş, că „sunt printre cei mai serioşi oameni din PSD, care s-au apropiat de PDL, marginalizaţi de partidul lor, şi pe care PDL în orice moment ar vrea să-i aibă alături”.

„Printre cei mai serioşi oameni din PSD sunt cei din gruparea de la Cluj - Rus, Dâncu şi Puşcaş. Ei s-au apropiat de PDL, marginalizaţi de PSD. Noi am avut relaţii bune cu ei, pentru că sunt oameni serioşi, cu echilibru, inteligenţi, cu ei poţi să discuţi, nu-ţi dai în cap. Mintea îi ajută să distingă între bine şi rău. Ei, marginalizându-i, i-au aruncat spre noi şi nu facem decât să ne bucurăm, fiindcă sunt oameni extrem de valoroşi. În orice clipă, în orice moment, partidul ar vrea să-i aibă alături", a afirmat deputatul PDL Ioan Oltean.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor le-a făcut o invitaţie celor trei social-democraţi de a intra în rândurile PDL, dacă doresc ,,să îşi consume energiile într-un partid serios”. Oltean a sugerat că în PSD nu mai e loc de astfel de politicieni din cauza unor Marian Vanghelie, Radu Mazăre sau Liviu Dragnea, adevăraţii ,,corifei” ai acestui partid, în plasa cărora s-ar afla de altfel şi Mircea Geoană.

„Vanghelie, Mazăre şi Dragnea sunt cei trei corifei care conduc PSD. Dacă credeţi că îl conduce Mircea Geoană, vă înşelaţi amarnic. El e prins în această grupare de lideri locali care conduc PSD”, a declarat Ioan Oltean.

Ioan Rus şi Vasile Dâncu, citaţi de Antena3, au negat existenţa unor astfel de discuţii cu PDL şi au respins propunerea lui Oltean.

,,Până la prima afirmaţie e corect. Suntem cei mai serioşi social-democraţi” a comentat Rus, oferta lui Oltean, în timp ce Dâncu a susţinut că nu e nevoie de nimeni care să tragă Grupul de la Cluj într-o anumită direcţie politică. ,,Nu există nici o invitaţie sau discuţie de acest tip. Eu sunt membru PSD. Nu trebuie să ne tragă nimeni în vreo direcţie. Noi ştim spre ce merge”, a declarat Dâncu pentru Antena3.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5