Ioan Oltean, despre suspendarea lui Geoană: „un gest al simetriei actelor politice”

Parlamentarii PDL au sesizat Curtea Constituţională pentru neconstituţionalitatea articolului 40 din Regulamentul comun în baza căruia preşedintele Senatului, Mircea Geoana, şi-a exercitat votul decisiv în trimiterea scrisorii lui Traian Băsescu privind referendumul spre comisiile juridice, şi nu spre plen.

PDL mai cere Biroului Permanent al Senatului şi sancţionarea disciplinară a lui Geoană pentru încălcarea Regulamentului, sancţiune în conformitate cu art.53 lit. f din Legea statutului senatorului si deputatului, de altfel acelaşi articol invocat de PSD şi PNL pentru sancţionarea preşedintelui Camerei, Roberta Anastase. Articolul respectiv prevede interzicerea de a participa la lucrările plenului pe o perioada de 30 de zile.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, a precizat că PDL a recurs la un „gest al simetriei actelor politice”.

„Nici Regulamentul Camerei Deputaţilor, nici Regulamentul Senatului nu prevede o asemenea sancţiune. Suspendarea preşedintelui nu există în Regulament ca o formă de sancţiune. A fost un gest al simetriei actelor politice. Au zis probabil, dacă voi cereţi suspendarea doamnei Anastase (PSD şi PNL), cerem şi noi suspendarea lui Mircea Geoană, din funcţia de preşedinte al Senatului”, a afirmat Ioan Oltean la Antena 3.

Declaraţia lui Oltean a fost salutată de social-democratul Marian Sârbu, invitat şi el în platou, pentru sinceritatea mesajului exprimat. Nici Oltean nu s-a lăsat mai prejos şi l-a complimentat pe Marian Sârbu, „ca unul dintre cei mai serioşi oameni din PSD”.

„În schimb, am remarcat ipocrizia cu care Mircea Geoană spunea la Bistriţa că, social-democraţii au şi ei o parte de vină pentru ceea ce s-a întâmplat la guvernare. După ce au guvernat fără întrerupere, poate în 1996-2000, PSD a lipsit de la guvernare, dar să spui că ai şi tu o parte de vină, mi se pare o dovadă de ipocrizie”, a precizat deputatul PDL Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5