Şedinţa Biroului Permanent, suspendată din lipsă de cvorum

Oltean acuză PSD şi PNL de boicot

Cazul Elenei Udrea lasă urme şi în Parlament. Miercuri, şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, în care urma să se discute suspendarea activităţii comisiei de anchetă în cazul Udrea, a fost suspendată din lipsă de cvorum. La şedinţă s-au prezentat doar democrat-liberalii Roberta Anastase, Mircea Toader, Ioan Oltean, Dumitru Pardău, Gheorghe Albu, deputatul PSD Aura Vasile, care îl înlocuia pe liderul PSD Viorel Hrebengiuc, Varujan Pambuccian (minorităţi) şi George Scutaru, care l-a înlocuit pe Călin Popescu Tăriceanu. Dintre aceştia, doar Roberta Anastase, Oltean, Pardău şi Albu au drept de vot în Biroul Permanent, fiind membri ai acestui for alcătuit din 13 persoane. Pentru a se întruni cvorumul era necesară prezenţa a şapte membri, şi astfel şedinţa a fost suspendată.

Oltean: ,,Comisia nu are aprobarea Biroului Permanent”

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, a susţinut în cadrul unei conferinţe de presă, că este vorba despre un boicot PSD+PNL.

„Nu am văzut nicio reacţie exactă a celor care au fost prezenţi. Şedinţa a fost convocată în strictă concordanţă cu regulamentul Camerei Deputaţilor. Fiecare membru a primit o convocare scrisă cu o zi înainte, iar cei care au spus că nu au fost convocaţi legal, au minţit cu neruşinare (…) Ordinea de zi nu a cuprins un singur punct pe ordinea de zi, şi anume Comisia Udrea. Au fost 11 puncte pe ordinea de zi, printre care şi solicitarea domnului Orban legată de organizarea şi funcţionarea Comisiei Parlamentare de Anchetă. Orice Comisie de Anchetă, ca să lucreze în afara orelor de serviciu trebuie să aibă aprobarea Biroului Permanent. Această Comisie nu are această aprobare, are doar o viză a secretarului general al Biroului Permanent”, a spus deputatul PD-L Ioan Oltean.

Deputatul PD-L a menţionat că este vorba despre un boicot PSD+PNL, iar singurul scop al comisiei este să îi facă un dosar penal Elenei Udrea.

„Este clar că a fost vorba despre un boicot PSD+PNL, pentru că ei nu se pot asocia decât în rău, niciodată nu au fost asociaţi în bine. Este regretabil că oameni ca Mircea Geoană şi Crin Antonescu girează o asemenea asociere politică”, a concluzionat Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5