Mircea Geonă, suspendat şase luni din PSD

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost suspendat pentru şase luni din PSD, decizia fiind luată de Biroul Permanent Naţional, cu majoritate de voturi. Pentru suspendarea lui Geoană ar fi votat 16 membri ai BPN, în timp ce alţi şase au fost împotrivă.

Contactat telefonic, deputatul Radu Moldovan a declarat că Biroul Permanent Naţional a aplicat una dintre cele trei sancţiuni prevăzute în Statutul PSD, şi anume suspendarea, cum s-a întâmplat în cazul lui Geoană, retragerea sprijinului politic pentru funcţia dobândită şi excluderea. “Mircea Geoană are sprijinul nostru pentru funcţia de preşedinte al Senatului”, a precizat Moldovan.

La finalul săptămânii trecute, purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, anunţa că a fost printre cei mai înverşunaţi susţinători ai lui Mircea Geoană, dar este în total dezacord cu acţiunile întreprinse de acesta în ultima perioadă. Moldovan a mai spus că “Mircea Geoană nu este printre proiectele prioritare ale PSD”, priorităţile partidului fiind legile de importanţă majoră, precum cea a bugetului de stat pentru 2011 sau a salarizării unitare în sistemul bugetar.

Ioan Oltean ar vrea un pedelist la şefia Senatului

Între timp, vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, vorbea într-un interviu acordat ziarului Evenimentul zilei că PDL ia în calcul suspendarea preşedintelui Senatului, mai ales că “în ultima vreme există multe obstrucţii”. “Evident că va trebui să monitorizăm aceste manifestări şi, dacă ele vor continua să fie de o gravitate incontestabilă, va trebui să luăm foarte în serios chestiunea suspendării preşedintelui Senatului. Când Roberta Anastase l-a sunat pentru a convoca o şedinţă comună pentru calendarul legii bugetului, din motive absolut neobiective, a refuzat spunând că există o întâlnire a PSD”, a precizat Ioan Oltean. El a menţionat că în locul lui Geoană ar trebui propulsat “Un PDL-ist, în mod cert”, avansând numele lui Vasile Blaga, Radu Berceanu sau Alexandru Pereş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5