Ioan Oltean, preocupat de acordul de împrumut cu FMI

Absorbţia fondurilor UE, protejarea intereselor economice ale populaţiei, finanţarea investiţiilor prevăzute în bugetul de stat şi proiecţia bugetară multianuală vor fi criteriile care vor sta la baza oricăror discuţii pe tema contractării unui împrumut extern, au decis liderii coaliţiei. Acordul cu FMI nu se face nici pe genunchi, nici în genunchi ar fi reproşat liderii PSD colegilor de guvernare, cuprinşi de teama efectelor electorale negative care ar trebui suportate în cazul în care FMI va obliga Guvernul Boc să le aplice în schimbul banilor primiţi.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că fără împrumutul FMI, România nu ar beneficia de nici o creştere economică, iar ţinta prevăzută în bugetul pe 2009 nu are cum să fie atinsă.

,,România se află acum într-o stabilitate politică şi economică care îî permite să negocieze cu FMI într-un alt mod. Se impune acest împrumut pentru că investitorii străini au nevoie de o garanţie, de asemenea şi populaţia are nevoie de această garanţie. PD-L respinge punctul de vedere pe care Tăriceanu îl susţine vizavi de lipsa unei necesităţi privind negocierea cu FMI”, a afirmat deputatul PD-L Ioan Oltean.

Potrivit unor surse din coaliţie citate de Mediafax, Geoană ar fi acuzat din nou gravitatea lipsei de transparenţă în cazul negocierilor cu FMI, în condiţiile în care cuantumul împrumutului vehiculat ar fi cel mai mare din ultimii 20 de ani

Preocupat de efectele electorale ale acestui împrumut, Ioan Oltean a salutat decizia PSD de a se alinia acordului de împrumut cu FMI şi a precizat că nu se vor dispune concedieri în masă la nivelul populaţiei sau că puterea de cumpărare a românului nu se va deprecia în urma condiţiilor cu care va veni FMI pentru România.

„Mă bucur că şi PSD s-a aliniat punctului de vedere al PDL-ului şi împreună vor susţine Guvernul ca suma accesată să poată fi folositoare susţinerii programului anti-criză, care va fi prezentat luni, 16 martie, în plenul Camerei Deputaţilor”, a completat Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5