Camelia Ilişuan: Mai puţin de 45% din asiguraţii în sistemul public de sănătate din judeţ plătesc contribuţie

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, la finele lunii iunie, în evidenţe figurau 254.404 asiguraţi, dintre care doar 113.331, reprezentând 44,55%, erau asiguraţi plătitori de contribuţie la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.
Potrivit datelor furnizate de ec. Camelia Ilişuan, preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud, din totalul plătitorilor, 73.514 sunt salariaţi (28,9% din total asiguraţi), 16.762 sunt persoane fizice autorizate sau persoane care obţin alte venituri decât cele din salariu (6,59%), iar 23.055 persoane sunt pensionarii plătitori de contribuţie.
Nu mai puţin de 55,45% dintre asiguraţii judeţului nu plătesc această contribuţie la sănătate, fiind vorba despre minori, elevi şi studenţi care nu au obligaţia plăţii, pensionari, dar şi alte persoane beneficiare a unor legi speciale care prevăd scutiri de la plata contribuţiei, persoane fără venituri care sunt cuprinse în programe naţionale de sănătate, persoane fără venituri care sunt în întreţinerea unor persoane asigurate şi sunt declarate ca fiind coasiguraţi etc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5