Camelia Tabără: 475 de elevi cu risc de părăsire timpurie a şcolii. Sau la şcoală, sau la revedere, îi aşteaptă câmpul muncii

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără i-a atenţionat pe directorii instituţiilor de învăţământ din judeţ, în cadrul unei şedinţe de lucru, pe tema seriozităţii din statisticile şcolare, şi anume înregistrarea copiilor, frecvenţa, participarea la şcoală. Potrivit acesteia, „poate fi fals în acte atâta timp cât nu-i înregistrezi absenţele şi nu îl scoţi din sistem”. O situaţie finală cu privire la elevii cu risc de părăsire timpurie a şcolii va fi finalizată în 12 martie, la o lună de la închiderea primului semestru, timp în care toţi elevii vor avea posibilitatea să-şi încheie situaţia la învăţătură.

         La momentul actual, sunt 475 de copii cu risc de părăsire timpurie a şcolii, dintre care 281 din mediul rural şi 194 din mediul urban, 75 din ciclul primar, 187 din ciclul gimnazial şi 213 din ciclul liceal.

         „Avem obligaţia să ştim câţi copii avem şi câţi copii vin zi de zi în clasă şi ce copii nu vin în sala de clasă, la noi figurează prezenţi, iar ei de fapt încasează alocaţie din Germania, iar dacă la un moment dat cineva ne cheamă, noi să dăm cu subsemnatul că nu le-am pus absenţe corespunzătoare. (...) Da, suntem obligaţi să-i şcolarizăm, dar nu împotriva lor. Suntem obligaţi să-i şcolarizăm din momentul în care au intrat pe poarta şcolii. Nu ne mai jucăm cu statisticile. E o valoare de care nu ne temem, e 1% din efectivele pe care le avem. Nu e o valoare de care să ne fie ruşine, Europa ne lasă până la 11%”, a declarat inspectorul şcolar general Camelia Tabără.

         Aceasta a menţionat că mulţi elevi se lovesc de greutăţile din liceele cu pretenţii sau chiulesc. „Sau vin la şcoală şi fac ce trebuie, sau la revedere, îi aşteaptă câmpul muncii. Vă rog să nu mai sabotaţi curăţenia din sistem, cu un soi de cumsecădenie”, a mai spus Camelia Tabără, reamintind de controale inopinate prin grădiniţe, când toţi copiii aveau rujeolă. „Să fim corecţi noi cu noi, aceştia sunt copiii, aceştia vin, aceştia nu vin şi nu ne mai amăgim”, a concluzionat şeful IŞJ B-N.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5