Nu mai puţin de 825 de elevi din judeţ sunt cu situaţia şcolară neîncheiată pe semestrul I! O treime dintre ei sunt din şcolile profesionale

         Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că reducerea ratei de părăsire timpurie a şcolii reprezintă o prioritate în sistemul educaţional, astfel că  datele privind absenteismul, dar şi situaţia la învăţătură sunt monitorizate strict.

         „La nivelul semestrului I avem 825 de elevi cu situaţia şcolară neîncheiată din cei 35.931 elevi din clasele I-XII şi profesională, pentru că clasa pregătitoare nu este luată în calcul, adică un procent de 2,2%. Nu este mare, dar distribuţia pe cicluri de învăţământ nu arată bine. Din acest total de elevi, 85 sunt din ciclul primar (0,6%), 229 – ciclul gimnazial (2%), 232- ciclul liceal (2,5%) şi 279 elevi sunt din învăţământul profesional (16,5%). La învăţământul profesional este clar că trebuie cu toţii să ne canalizăm eforturile şi să încercăm să avem prezenţă cât mai bună şi elevii să înveţe o meserie, cu atât mai mult cu cât în ciclul profesional, numai şi numai cu prezenţa, copilul primeşte bursa profesională de 200 lei”, a declarat prof. Camelia Tabără.

         Potrivit acesteia, în urma discuţiilor avute cu directorii instituţiilor şcolare, până în data de 8 martie, dată până la care elevii pot să-şi încheie situaţia, un număr de 383 elevi pot fi recuperaţi, astfel că la finalul semestrului ar putea fi 1,2% elevi cu risc de părăsire timpurie a şcolii, iar ponderea în învăţământul profesional să coboare la 10-12 procente.

         „Va exista o dinamică de absenteism şi în semestrul al II-lea. (...) În acest an am măsurat foarte exact copiii care sunt înmatriculaţi în sistemul de învăţământ, în momentul în care ei pleacă în străinătate, cu anchetă socială de la primărie, copilul este scăzut din statistici. Ne interesează ca toată lumea să pună prezenţa sau absenţa elevilor, diriginţii să fie preocupaţi, să vedem care este situaţia pentru ca elevii să absolve ciclul profesional”, a spus şeful IŞJ B-N.   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5