Cămine culturale moderne la Viţa şi Rusu de Sus. Proiecte de peste 3 milioane euro, din fonduri europene, la Nuşeni

 Administraţia publică locală din Nuşeni derulează, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, nu mai puţin de cinci proiecte de infrastructură, din fonduri europene în valoare de peste 3 milioane euro. Joi este programată recepţia la terminarea lucrărilor de modernizare a celor două cămine culturale, din Viţa şi Rusu de Sus, un proiect în valoare de 500.000 euro, finanţat în cadrul Submăsurii 7.6 – Protejarea patrimoniului cultural. „Sunt două obiective de care comunităţile locale aveau mare nevoie, atât pentru a-şi desfăşura activităţile culturale, educaţionale, dar şi pentru alte manifestări”, ne-a declarat primarul Ioan Mureşan.

          Potrivit acestuia, până în luna septembrie vor fi recepţionate lucrările unui alt proiect finanţat din fonduri europene, care vizează modernizarea infrastructurii rutiere, în cadrul Submăsurii 7.2. Practic, cu un milion de euro, autorităţile din Nuşeni modernizează o reţea de peste 10 km, cel mai important traseu fiind cel de la Malin la Dumbrava, pe o lungime de 3050 m. De asemenea, alte străzi au fost asfaltate în Malin, Beudiu, Viţa şi Feleac.

          Un alt proiect aflat în implementare este cel de modernizare a infrastructurii agricole, cu o valoare de un milion de euro, nu mai puţin de 10 km de drum urmând să fie asfaltaţi, iar pe alţi 3 km va fi folosit macadam.

          O grădiniţă modernă va fi edificată la Nuşeni, tot cu fonduri europene, în proximitatea şcolii. „În acest an şcolar copiii vor învăţa în locaţia existentă. În prezent am făcut demersurile pentru avizarea proiectului tehnic de către AFIR. Este un proiect în valoare de 500.000 euro. Practic, am vrut să ne legăm de toate oportunităţile financiare oferite în acest exerciţiu financiar din PNDR”,ne-a declarat edilul comunei. Ioan Mureşan.

          Nu în ultimul rând, la Nuşeni este în implementare şi un proiect prin Grupul de Acţiune Locală „Ţinutul Haiducilor”, prin care va fi realizată o capelă pentru servicii funerare.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5