Campania electorală pentru europarlamentare începe vineri

Vineri, 25 aprilie, începe campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Aceasta se va desfăşura în perioada 25 aprilie-24 mai, urmând ca procesul efectiv de vot să aibă loc, duminică, 25 mai.

Pe toata perioada celor 30 de zile, candidaţii vor avea dreptul la spaţii corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegatorii, ce pot fi amplasate în sediul primăriilor, în şcoli, universităţi, case de cultură, cămine culturale şi cinematografe.

În schimb, este interzisă organizarea acţiunilor electorale în unităţile militare, precum şi în spaţiile din şcoli şi universităţi în perioada de desfăşurare a cursurilor.

Totodată, este interzisă distribuirea de către candidaţi a băuturilor alcoolice în timpul adunărilor sau afişarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise, faptele fiind considerate contravenţii şi sancţionându-se cu amenzi între 4.500 şi 10.000 de lei.

Contravenţii vor fi considerate şi continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale, precum şi sfătuirea alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, o alianţă politică sau alianţă electorală. Aceste acţiuni vor fi pedepsite cu amendă între 1.000 şi 2.500 de lei.

Procesul de votare, potrivit Hotărârii de Guvern privind calendarul scrutinului europarlamentar, se va desfăşura pe 25 mai, cu începere de la ora 7.00, şi se va încheia la ora 21.00 în aceeaşi zi.

HG mai prevede că alegătorii care pe 25 mai, la ora 21.00, se află în sala unde se votează pot să-şi exercite dreptul de vot.

Comentarii

24/04/14 08:17
Vizitator

Acuma stabiliți este sau nu este voie să se organizeze în școli,și dacă avem voie să primim doi mici și o bere undeva la iarbă vede mai departe de instituțiile citate în articol.Sunt doar unele nedumeriri ale unui alegător nerăbdător .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5