Campionatul se reia în 2013!

“Etapa a treia din retur s-a amânat. În urma cererii a 12 cluburi din Liga I, LPF s-a întrunit şi a făcut o hârtie către FRF care la rândul lor au făcut un comitet de urgenţă. Campionatul s-a amânat pentru o dată pe care deocamdată nu o ştim. Nu există o dată în calendar: ori jucăm în condiţii mai proaste decât astea, ori ne ducem în vară cu vreo două săptămâni ceea nu se vrea. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Dacă vremea este foarte bună, reîncepem normal în februarie. Dacă vremea nu este bună, rugăm Federaţia să trimită campionatul mai spre vară”, a anunţat Dumitru Dragomir.
Gloria Bistriţa şi alte şase echipe, în pericol de colaps financiar
***
Gloria Bistriţa, alături de FC Rapid, Dinamo, U. Cluj, FC Braşov, CS Turnu Severin şi Gaz Metan Mediaş sunt cele şapte echipe din Liga I care sunt în pericol de a nu putea începe sezonul 2013-2014. Anunţul a fost făcut de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care a prezentat un raport devastator pentru fotbalul românesc.
Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, Dumitru Costin, a declarat că în funcţie de numărul echipelor care nu vor putea începe viitorul sezon se va decide şi schimbarea sistemului competiţional la primele trei eşaloane din fotbalul românesc.
„Este nevoie de o schimbare din cauza retragerii mai multor echipe care nu mai pot continua. Şi la Liga I, preşedintele Dumitru Dragomir a prezentat un raport referitor la situaţia financiară. Sunt şapte echipe: Rapid, Dinamo, Gloria Bistriţa, U. Cluj, FC Braşov, Turnu Severin şi Gaz Metan Mediaş, care nu se ştie în ce măsură pot continua în sezonul următor. Unele cu probleme mai mari, altele mai mici. Urmează ca liga să consulte membrii afiliaţi, după care să prezinte un punct de vedere în ceea ce priveşte modificarea sistemului competiţional", a declarat Dumitru Costin pentru Mediafax.
Nu ar fi exclus ca din vara anulului viitor să rămână doar 14 echipe în Liga I.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5