Candidaţii PD-L şi PNL pentru europarlamentare vor fi lansaţi de Ziua Europei

PD-L îşi va lansa candidaţii la alegerile pentru Parlamentul European în 9 mai, de Ziua Europei, în cadrul unui eveniment care se va desfăşura la Sala Palatului din Capitală, printre invitaţi aflându-se şi Antonio Lopez, secretarul general al Partidului Popular European. Tot în 9 mai, liberalii îşi vor lansa şi ei, oficial, candidaţii pentru euroalegeri.

Lansarea eurocandidaţilor PD-L va avea loc în prezenţa a aproximativ cinci mii de delegaţi ai partidului, veniţi din întreaga ţară, dar şi a unor invitaţi din partidele membre ale Partidului Popular European, din care face parte şi PD-L, în cadrul Parlamentului European. Astfel, este aşteptat să participe la lansare şi Antonio Lopez, secretarul general PPE.

Cu acest prilej va fi lansată şi platfoma program de campanie a partidului pentru Parlamentul European. Un rol principal în campania PD-L îl vor avea primii cinci candidaţi de pe listă, respectiv Theodor Stolojan, Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu.

Astfel, Theodor Stolojan va avea rolul, în campania pentru PE, de a prezenta mesajul partidului în sfera economică, respectiv măsurile pe care democrat-liberalii le iau din perspectiva crizei economice şi financiare.

Monica Macovei va promova principiul din platforma program a PD-L privind necesitatea ridicării monitorizării pe justiţie, din perspectiva experienţei sale ca fost ministru de Justiţie.

Campania PD-L pentru Parlamentul European se va desfăşura pe acelaşi principiu prin care s-au stabilit şi candidaţii partidului, respectiv pe regiuni de dezvoltare, la care vor participa şi cei cinci candidaţi din fruntea listei, propuşi de conducerea partidului.

7.000 de euro pentru un candidat PDL-L, 5.000 de euro pentru un candidat PNL

Partidul Democrat Liberal şi-a stabilit liniile principale pentru alegerile europene. Cel mai important lucru este sursa de finanţare. Astfel, politicienii au hotărât să strângă câte 80.000 de lei de candidat (adică 20.000 de euro), în special pentru eligibili, şi 30.000 de lei de filială judeţeană, echivalentul a 7.000 de euro.

Pe lângă cheta naţională, filialele PD-L din teritoriu îşi fac calcule pentru cheltuielile locale, estimate de la 100.000 de lei în judeţe care promovează un eligibil al regiunii până la 400.000 de lei în cele care au dat candidat pe unul dintre primele 12 locuri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5