Începe „bătaia” în interiorul partidelor pentru listele cu europarlamentari PD-L B-N mizează încă o dată pe Călin Flaviu Rus

A început războiul candidaţilor în PD-L, PNL şi PSD. Listele pentru europarlamentare se închid în câteva zile. Candidaţi mulţi, locuri puţine. În partidul lui Boc, cap de listă va fi Theodor Stolojan, dacă nu se retrage. La PNL, doar şapte locuri eligibile şi o înghesuială de nedescris: foşti miniştri, lideri care au ratat Parlamentul, plus actualii europarlamentari. Viitorul mandat este de cinci ani si asigura un venit de cinci ori mai mare decât in prezent.

PD-L mizează pe 12 locuri eligibile, daca îşi păstrează procentul de la parlamentare (32%).Termenul final pentru depunerea CV-urilor a expirat pe 28 februarie 2009. Propunerea Organizaţiei Judeţene PD-L B-N este Călin Rus, propunere acceptată în unanimitate. Călin Rus va candida pentru un nou mandat. „Sperăm că va fi viitorul europarlamentar” a precizat liderul judeţean PD-L Ioan Oltean. Călin Flaviu Rus sa născut în 5 iulie 1970 în localitatea Cluj-Napoca, dar domiciliul stabil este în Bistriţa. Profesia de bază a lui Călin Rus este cea de conferenţiar universitar, Universitatea BabeS-Bolyai, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, catedra de Comunicare şi Relaţii Publice.

La PNL pentru cele 7 locuri considerate eligibile se luptă de trei ori mai mulţi pretendenţi, toţi cu greutate. Toţi cei şase europarlamentari liberali vor să candideze la un nou mandat, în frunte cu Renate Weber şi Daniel Dăianu. Ca sa ajungă pe liste, liberalii trebuie să treacă şi ei de o comisie internă formată din Theodor Meleşcanu, Crin Antonescu, Cristian David, Eugen Nicolaescu şi Tudor Chiuariu. Candidaturile au trebuit depuse în PNL până ieri, urmând ca decizia finală să fie luată de Delegaţia Permanenta pe 16 martie.

Şi partidul lui Mircea Geoană mizează pe 12-13 locuri in PE. Organizaţiile judeţene au fost anunţate să-şi pregătească propunerile, câte una de filială, până la începutul lunii aprilie. Pe de alta parte, toţi cei 10 europarlamentri ai PSD intenţionează să candideze pentru un nou mandat. Bătălia se anunţă aprigă pentru că fiecare lider de organizaţie va încerca să-şi impună oamenii pe cele 10 locuri eligibile.

UDMR şi Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania s-au înţeles cu privire la constituirea listei solidarităţii maghiare din România pentru alegerile europarlamentare, iar episcopul reformat Tokes Laszlo va fi primul candidat pe această listă.

Anul acesta, spre deosebire de anul trecut, interesul pentru un post de europarlamentar ar putea fi mult mai mare şi ca urmare a creşterii indemnizaţiei. În mandatul trecut, europarlamentarii români erau plătiţi cu aproximativ 1.200 de euro pe luna, adică echivalentul indemnizaţiei din parlamentul naţional. După alegerile din 7 iunie, toţi europarlamentarii vor fi plătiţi la fel, indiferent de nivelul indemnizaţiei parlamentare din ţară de origine: 7.000 de euro brut, ceea ce înseamnă peste 4.000 de euro în mână.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5