Cântecele Unirii au răsunat la Sinagoga Bistrița

Ionela Mâti

Grădinița cu Program Prelungit ”Căsuța cu Povești” din municipiu a fost încă o dată la înălțime, organizând la începutul acestei săptămâni, în colaborare cu Asociația de Părinți, un spectacol aniversar dedicat Centenarului - ”Cântecele Unirii.

Intonarea imnului național, scurtă lecție de istorie, cântece patriotice, dansuri populare dar și etno au fost elementele care au creat un un tablou perfect prin intermediul căruia preșcolarii mai mulor grădinițe din județ au adus odă țării noastre cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire. Majoritatea grupurilor participante a aparținut Grădiniței ”Căsuța cu Povești”, micii artiști provenind și de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, Grădinițele cu Program Prelungit Nr. 3, 7 și 13 sau Gradinița Socială cu Program Nornmal din municipiu, de la Grădinița cu Program Prelungit ”Albă ca Zăpada” din Beclean, Grădinița cu Program Prelungit din Sângeorz-Băi, precum și de la Grădinița cu Program Normal Nr.1 Șanț.

Festivalul ”Cântecele Unirii” este ultima activitate din cadrul proiectului Poveștile Unirii la Căsuța cu Povești, proiect inițiat de Asociația de Părinți ”Căsuța cu Povești” și finanțat de Primăria municipiului Bistrița. Scopul acestui proiect a fost îmbogățirea cunoștințelor copiilor de 4-6 ani prin valorificarea trecutului istoric al poporului, formarea și educarea spiritului civic, precum și dezvoltarea abilităților a 30 de cadre  didactice, 150 de copii și 150 de părinți de a colabora în vederea realizării activităților muzicale. Printre activitățile organizate în cadrul acestui proiect amintim: ”Să ştiu mai mult, să fiu mai bun!” și se referă la organizarea unor ateliere pentru cadrele didactice și copii ce au ca scop învățarea și perfecționarea cântatului la instrumente muzicale, precum și înființarea grupului vocal de copii. O altă activitate desfășurată la Grădinița Căsuța cu Povești se referă la vizita preșcolarilor a cețății Alba Carolina din Alba -Iulia  - ”Am fost și eu la Alba Iulia!, precum și la organizarea unor întâlniri cu veterani de război și istorici prin intermediul cărora micuții au ascultat povești istorice și au învățat cântece patriotice de la aceștia, a declarat președintele Asociației de Părinți ”Căsuța cu Povești”, Veronica Filipaș.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5