Care sunt şcolile premiate de APM BN şi Asociaţia ECOTIC pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice şi electronice!

Câteva sute de preşcolari şi elevi de pe raza judeţului nostru au participat la festivitatea de premiere din cadrul proiectului de educaţie ecologică „Reciclează azi, pentru sănătatea ta de mâine!”, ajuns la ediţia a VII-a, care a avut loc la Palatul Culturii Bistriţa.

         Proiectul a fost derulat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Asociaţia ECOTIC şi ECOTIC BAT – reprezentată prin SLC-ÎI  Mina Nedelea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, care nu şi-a trimis niciun reprezentant.

 

         Proiectul s-a desfăşurat  pe raza  județului Bistrița Năsăud, în unitățile  de învăţământ primar,  gimnazial şi liceeal din judeţ şi a avut ca şi activităţi desfășurAte, colectarea deșeurilor de echipamente electrice si electronice, baterii portabile uzate şi corpuri de iluminat și activităţi proprii (educative, practice şi de creaţie) pentru încurajarea obiceiului de colectare a bateriilor și a corpurilor de iluminat, a explicat, în debutul evenimentului, directorul executiv al APM BN, biolog chimist Sever Ioan Roman.

 

Astfel, cele 23 de unităţi de învăţământ înscrise în proiect cu un număr total de 481 elevi, au primit kituri de colectare pentru cele trei categorii de deșeuri respectiv: deșeuri de echipamente electrice si electronice, baterii portabile uzate şi corpuri de iluminat, kituri ce au fost instalate în incinta unităților de învățământ pentru întreaga perioadă de derulare a proiectului, urmând ca acestea să rămână montate în şcoli până la finele anului şcolar.

În perioada 15 mai 2023- 25 mai 2023, Asociaţia ECOTIC și ECOTIC BAT – reprezentată prin S.L.C. - Î.I. Mina Nedelea, a preluat  deşeurile colectate de la unitățile de învățământ înscrise în proiect, cantitatea  totală de deșeuri colectată fiind de aproximativ 11.000 kg.

Toţi elevii înscrişi în proiect prezenţi la festivitatea de premiere au primit diplome şi alte obiecte, dulciuri, un dar din partea organizatorilor fiind şi piesa de teatru de păpuşi “Cei trei purceluși” pusă în scenă de trupa „Alexandru Misiuga” din cadrul Palatului Culturii  Bistrița.

         Iată premianţii acestei ediţii:

Zona II

Locul I – Şcoala Gimnazială nr. 1 Rebra – 1350 kg

Locul II – Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru – 1011 kg

Locul III – Şcoala Gimnazială „Iustin Ilieşiu” Anieş – 362 kg

 

          Zona III   

Locul I – Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” Coşbuc – 1137 kg

Locul II – Şcoala Gimnazială „Viorel Nimigeanu” Nimigea de Jos – 542 kg

 

         Zona IV

Locul I – Şcoala Gimnazială Uriu – 500 kg

Locul II – Şcoala Gimnazială Şieu Odorhei – 407 kg

 

         Zona V

Locul I – Liceul Teoretic „C.R. Vivu” Teaca – 1231 kg

Locul II – Şcoala Gimnazială Şieuţ – 458 kg

 

         Urban

Locul I – Liceul cu Program Sportiv Bistriţa -985 kg

Locul II – Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean – 825 kg

Locul III  - Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistriţa 658 kg

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5