CARO by ASSOC Senior, un altfel de azil de bătrâni, la Cluj

CARO by ASSOC Senior este o rezidență pentru vârstnici construită special cu această destinație, care demonstrează că un azil de bătrâni poate fi și altfel decât știam până de curând. Centrul de îngrijire vârstnici se află în mijlocul naturii, în localitatea Gilău, la 2 pași de Cluj. Rezidența CARO dispune de 160 de locuri în camere cu 1 și 2 paturi.

Centrul rezidențial CARO by ASSOC Senior este un spațiu creat pentru redefinirea bătrâneții deschis în toamna anului 2020 printr-o colaborare între investitori dedicați cauzelor sociale și un ONG cu o experiență de 25 de ani în servicii sociale.

Planul de îngrijire a vârstnicilor a fost elaborat încă din faza de construcție a clădirii, pentru că spațiile au fost astfel gândite încât să corespundă nevoilor, iar la acestea s-au adăugat dotările și serviciile.

Căminul de bătrâni de la Cluj este un loc conectat la toate facilitățile moderne pentru o locuire de calitate, în care vârstnicii se bucură de o viață activă și primesc ajutorul necesar și meritat în tot confortul de care au nevoie. Acest lcuru face din CARO Residence un altfel de azil de bătrâni.

Cazarea este oferită în camere spațioase și accesibilizate, conectate la TV și internet. Grupul sanitar propriu este adaptat persoanelor cu deficiențe de locomoție și asigură independență la baie. Există paturi ortopedice acționate electric, saltele antiescară și scaune rulante.

Lângă fiecare pat, precum și în camera de baie funcționează un sistem de monitorizare și alertare, care permite urmărirea parametrilor din planul de îngrijire stabilit pentru fiecare vârstnic, dar și intervenție rapidă în caz de urgențe medicale.

Servirea mesei se face, de obicei, în restaurantul rezidenței, dar când seniorul simte că în cameră se simte mai bine să servească masa, îi respectăm decizia. Pe lângă cele 3 mese și 2 gustări, se oferă apă, cafea și ceai pe tot parcursul zilei, iar locatarii sunt îndemnați să le savureze în foaier ori în grădina de ceai din afara rezidenței, atunci când condițiile meteo o permit.

De la deschiderea centrului, specialiștii au putut să acorde atenție atât minţii, cât şi trupului și sufletului seniorilor de la CARO by ASSOC Senior. În acest sens, s-a creat un program special de recuperare pentru vârstnicii cu afecțiuni, aceștia putând opta pentru salinoterapie, kinetoterapie, precum și pentru exercitii și tehnici de reabilitare care să le îmbunătățească dexteritatea, forța organismului, autonomia de mișcare, cogniția. Sunt activități coordonate de specialiștii azilului de bătrâni de la Cluj în baza experiențelor anterioare.

Serviciile sociale CARO by ASSOC Senior sunt licențiate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Standardelor de calitate impuse de legislația națională le-am adăugat experiența dobândită în cei 25 de ani de activitate în servicii sociale.

Tarifele de îngrijire din căminul de bătrâni CARO Residence Cluj sunt diferențiate în funcție de gradul de dependență al seniorilor și în funcție de personalizarea serviciilor de îngrijire, recuperare medicală, întreținere fizică și de relaxare.

Servicii de bază îngrijire vârstnici în regim rezidențial cămin bătrâni CARO Residence Cluj:

  • găzduire vârstnici 24 de ore din 24 de ore în camere cu 1 sau 2 paturi;
  • servicii de bază: supraveghere, ajutor pentru igiena corporală, asistență/ajutor pentru îmbrăcare și dezbrăcare, igiena eliminărilor, hrănire și hidratare, transfer și mobilizare, deplasare în interior, comunicare;
  • servicii de suport:  servirea hranei (3 mese pe zi și 2 gustări), activități de menaj, facilitarea deplasării în exterior, companie, activități de administrare și gestionare;
  • supraveghere: asigurarea desfășurării de către beneficiari a activităților în deplină siguranță;
  • servicii de îngrijire de natură medicală reprezentate prin activități de monitorizare a funcțiilor vitale, administrarea medicației, îngrijiri și altele asemenea, recomandate și realizate în conformitate cu tipurile de afecțiuni pe care le prezintă beneficiarul de servicii sociale; activități de socializare și de petrecere a timpului liber.

La CARO by ASSOC Senior oferim servicii premium complete de îngrijire. Acordăm minții şi sufletului locatarilor noștri o importanță majoră, fără să omitem că trupul lor intră într-o perioadă de regres.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5