Cartea părintelui Vasile Beni - „Caută pacea și o vei afla” - „un medicament” de care ai nevoie în viață

Prof. Rus Augustin

Viața omului pe pământ are două repere fundamentale, începutul și sfârșitul ei. Între aceste limite omul trăiește o realitate cu aspect dublu ... material și spiritual.
Din punct de vedere material, omul poate dobândi pe parcursul vieții, bunuri care îi sunt strict necesare, poate avea un surplus care să îi permită bogăție, lux, plăceri, etc.
Mai complicată pare a fi viața spirituală, deoarece ea are multe necunoscute, multe „taine” pe care le înțelegem mai greu. Ajutați de semeni pregătiți în acest domeniu, de membrii familiei, de parcurgerea unei literaturi religioase, de participarea la Sfânta Liturghie, de o conștiință proprie, etc. ,poți avea o viață spirituală mulțumitoare.
Lecturând îndemnurile preotului Vasile Beni cuprinse în cartea ... „CAUTĂ PACEA ȘI O VEI AFLA” , poți ajunge singur la convingerea că atunci ... „Când Iisus este cunoscut și ascultat cu adevărat, atunci se face pace și în suflet, și în familie, și în țară, și în lume”.
Meritul preotului Vasile Beni este acela că sintetizând exemple din Sfânta Scriptură, din literatură, din experiența proprie de viață și activitate, ne ajută să înțelegem că toți avem un rol și o misiune de îndeplinit în viață, că nimic nu dăinuie pe lumea aceasta, că dacă iertăm, putem cere iertare lui Dumnezeu pentru păcatele noastre, că este bine să nu ne pierdem speranța și să cerem mereu sprijin de la Dumnezeu căruia trebuie să-i mulțumim cât putem de des.
Așa cum remarca prof. dr. Dorel Cosma, președintele Uniunii Mondiale de Folclor, cartea poate fi socotită ... „un medicament” de care ai nevoie în viață.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5