Cărţi noi pe lista Bibliotecii Judeţene

În proiectul de editare al Bibliotecii Judeţene se află sub tipar volumul „Există un limpede loc” semnat de cunoscuta bistriţeancă Cleopatra Lorinţiu, „Moştenirea lui Fabian Bob”, precum şi o carte coordonată de Niculae Vrăsmaş, care aduce în faţa noastră un mare poet de pe Valea Bârgăului, pe care l-a îndrăgit Mihai Eminescu. De asemenea, Biblioteca va lansa şi volumul „Voci din camera răcoroasă”, semnat de Menachem Falek, bistriţean stabilit la Ierusalim, preşedintele Asociaţiei Scriitorilor Evrei. În întâmpinarea anului omagial George Coşbuc, Biblioteca va edita primele cărţi din seria dedicată ilustrului poet naţional, prima fiind „Viaţa lui George Coşbuc” de Gavril Scridon.
Anul 2016 va fi declarat de către instituţie Anul George Coşbuc la Biblioteca Judeţeană , marcându-se 150 de ani de la naşterea poetului simbol al meleagurilor noastre.
Sub egida Clubului Cultural Cosbook, s-a început publicarea seriei „Biblioteca cu texte esenţiale mai puţin cunoscute din opera unor mari scriitori”, amintind aici cele semnate de Liviu Rebreanu, „Coşbuc” – 1931 şi „Patria românească” – 1942. De asemenea, nu a fost uitat nici Rebreanu, o dată cu inaugurarea Centrului cultural care-i poartă numele, la Chiuza fiind lansată şi cartea „Liviu Rebreanu şi Chiuza”, coordonată de Andrei Moldovan şi Ioan Pintea. Biblioteca a tipărit şi o serie de pliante cu istoricul instituţiei, descrierea secţiilor, activităţile culturale, dar şi cu Filiala „Andrei Mureşanu” şi Clubul Cultural Cosbook. Pe lista editărilor se află şi „Bibliografia Veronica Micle” şi „Prigoniţii biruitori” de Constantin Totir.
De asemenea, marţi va fi lansat volumul „În umbra picturii baroce” de Diana Cristina Morar, o carte recomandată de pictorul Victor Ieronim Stoichiță, iar joia viitoare cartea de versuri „Universul Mama” de Vasile George Dâncu.
La capitolul „Achiziţie de carte”, biblioteca este la zi cu ultimele noutăţi, cumpărându-se cărţi de la cele mai importante edituri din ţară, în funcţie de solicitările cititorilor. Dacă anul trecut s-au achiziţionat pe lângă volume de belestristică şi carte juridică, anul acesta biblioteca s-a ghidat spre foarte multe titluri de medicină şi economie. De asemenea, o noutate este achiziţionarea de carte de artă, ţinând cont că în apropiere este un liceu de profil.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5