Casa Corpului Didactic s-a mutat în internatul Liceului Forestier. Vezi ce se va întâmpla cu sediul de pe Independenţei

Casa Corpului Didactic și-a mutat sediul, începând cu această săptămână, la o nouă adresă (internatul Liceului Forestier Bistrița): Bistrița, Str. Romană, nr. 26.
În martie, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat că Ministerul Fondurilor Europene şi-a arătat intenţia de a deschide, la Bistriţa, o reprezentanţă, funcţionarii urmând să deservească beneficiarii fondurilor europene din judeţul nostru. Sediul acestei reprezentanţe ar urma să fie pe B-dul Independenţei, nr. 24, acolo unde a funcţionat Casa Corpului Didactic. De altfel, administraţia judeţeană a iniţiat un proiect de hotărâre privind revocarea dreptului de folosinţă cu titlu gratuit al CCD asupra acestui imobil aflat în proprietatea publică a judeţului, care a fost adoptat în şedinţa ordinară de joi.

„Nu mai ştiu în care mandat, clădirea a fost atribuită cu titlul gratuit pentru Casa Corpului Didactic, ei angajându-se că o vor reabilita şi moderniza. Din păcate, nu au găsit resursele necesare, în momentul de faţă clădirea este într-un stadiu avansat de degradare şi noi, între timp, am primit o solicitare de la Ministerul Fondurilor Europene în care ne solicită un spaţiu pentru că vor să deschidă o reprezentanţă la Bistriţa. Atunci, gândindu-ne din nou la cetăţeni şi la cei care au de lucru cu Ministerul Fondurilor Europene, ne-am dat seama că este extrem de important ca reprezentanţa Ministerului Fondurilor Europene să fie aici, cu 3-5 funcţionari, unde oamenii să poată solicita consultanţă, informaţii. Am luat această decizie să oferim acolo spaţiu.
Reabilităm clădirea, sistematizăm zona, între timp descâlcim proprietăţi, întabulări etc.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

Comentarii

09/09/15 13:17
Vizitator

La Bistrita nu stie stanga ce face dreapta. De cand la conducerea judetului se afla un individ pe care primarul Cretu l-a numit „eminenta cenusie”, Bistrita a intrat in epoca improvizatiilor. A inceput prin mutarea Bibliotecii Judetene in sediul fostei filiale a BNR, dupa ce cladirea a fost gata reabilitata sa gazduiasca un muzeu de arta religioasa, in cuda faptului ca spatiul respectiv era insuficient pentru biblioteca, iar acum se incearca sa se improvizeze o anexa pentru depozitul de carti, inghesuita in parculetul respectiv. Acelasi spirit de improvizatie se manifesta si in cazul Cinematografului Dacia. Capetele luminate de la CJ se „straduiesc” sa desfiinteze singurul cinematograf din judet, transformand sala mare de la DACIA, intr-un fel de impovizatie pentru spectacole folclorice desi aceasta nu are scena si nici posibilitate de extindere. Acum se incearca dislocarea Casei Corpului Didactic urmând ca acolo să fie deschisă o reprezentanţă a Ministerului Fondurilor Europene, de parca nu ar fi mai simplu si mai logic sa gasesti niste birouri pentru acei functionari decat sa strici ceva care deza exista. Spre exemplu, primarul Cretu in loc sa faca inca un Centru de informare turistica (al catelea?) in Piata Centrala nr. 4, mai bine ar amenaja niste birouri pentru reprezentanta respectiva. Mutarea Casei Corpului Dodactic, o institutie care dispune de biblioteca si sali de pregatire metodica pentru cadrele din invatamant, in chirie la internatul Liceului Tehnologic Forestier, este o improvizate care risca sa devina permanenta la fel precum Palatul Copiilor care functioneaza de ani buni in cateva sali de clasa de la Scoala Generala Nr.4.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5