Casa Corpului Didactic şi CJRAE BN se mută în clădirea de pe str. Sucevei!

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va dezbate, în şedinţa ordinară de joi, proiectul de hotărâre privind constituirea dreptului de administrare în favoarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Bistrița-Năsăud asupra unei cote-părți din imobilul - teren și construcție, situat în municipiul Bistrița, str.Sucevei nr.1-3, în fapt, fostul sediu al DGASPC BN.

Darea în administrare a imobilului se face cu destinația de sediu administrativ al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Bistrița-Năsăud, în scopul desfășurării activităților aferente furnizării serviciilor educaţionale specifice.

Ulterior, CJRAE va pune la dispoziția Casei Corpului Didactic a județului Bistrița-Năsăud, cu titlu gratuit, a unui spaţiu  reprezentând cota de 332 mp/1672 mp din cota de 503 mp/1672 mp părți din suprafața construită desfășurată a imobilului-construcție. Contractul de comodat se va încheia cu respectarea legislației aplicabile în materie, pe o perioadă de 5 ani, iar spațiul va fi utilizat în conformitate cu destinaţia de sediu al CCD BN.

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Bistrița-Năsăud este unitate conexă a învăţământului preuniversitar, cu personalitate juridică, subordonată Ministerului Educaţiei Naționale și Cercetării, coordonată metodologic de Inspectoratul Școlar Judeţean Bistrița-Năsăud, a cărei finanțare se asigură prin bugetul Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud. Conducerea CJRAE Bistrița-Năsăud a solicitat acordarea unor spații de lucru pentru desfășurarea activităților specifice în condiții optime, fundamentând minimul necesar raportat la complexitatea serviciilor educaționale acordate copiilor/elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi membrilor comunităţii, pentru a asigura tuturor accesul la o educaţie de calitate, precum şi asistenţa necesară în acest sens.

 

 

 

 

Comentarii

23/06/20 16:03
Iuliu

Tot pe drum, pe drum, pe drum. In anul 2015 Casa Corpului Didactic și-a mutat sediul, din Bul. Independentei nr. 24, în internatul Liceului Forestier Bistrița situat pe Str. Romană, nr. 26, pe considerentul ca vechiul sediu trebuia reabilitat, urmand sa primeasca alta destinatie. Iata ca acum urmeaza o noua mutare inapoi pe Bul. Independentei- 24, dar tot provizorie pana la reabilitarea imobilului de pe Str. Horea nr. 20, care urmeaza sa gazduiasca Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului, precum si Casa Corpului Didactic Bistriţa-Năsăud.
Mutarea dintr-un loc in altul a Casei Corpului Didactic- o institutie cu traditie de peste 40 de ani in invatamantul romanesc si care dispune de biblioteca si sali de pregatire metodica pentru cadrele din invatamant, reprezinta o improvizate care risca sa devina permanenta la fel precum Palatul Copiilor care functioneaza de ani buni in cateva sali de clasa de la Scoala Generala Nr.4.
Casa Corpului Didactic, ar trebui sa revina definitiv in sediul sau din Bul. independentei -24, avand in vedere ca impbilul respectiv este o cladire istorica in care a locuit o vreme Matei Eminescu, fratele poetului national, lucru mentionat pe o placa amintitoare cu inscriptia : „În această casă a trăit în ultimii ani ai vieții sale, 1924 – 1929, Matei Eminescu, fratele Poetului”.
Vezi: http://www.rasunetul.ro/casa-corpului-didactic-s-mutat-internatul-liceul...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5