Preşedintele Radu Moldovan: Avem cel mai modern sediu al unui DGASPC din România!
Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunţat, în deschiderea şedinţei extraordinare de plen, în sistem videoconferinţă, că au fost finalizate lucrările la noul sediu al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud.
„La DGASPC se alocă suma de 776.000 lei, din care 276.000 lei vin de la Guvern pentru a acoperi cheltuielile cu carantinarea personalului care lucrează în centre şi 500.000 lei sunt de la Consiliul Judeţean pentru cheltuieli de funcţionare şi dotare mobilier la noul sediu DGASPC care a fost finalizat.
După ce trece această situaţie provocată de coronavirus, vă aştept să mergem să vizitaţi acest nou sediu. În momentul de faţă, cred că cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud vor avea acces la servicii de foarte bună calitate şi sunt convins că acest nou sediu făcut cu finanţare integrală din bugetul Consiliului Judeţean este cel mai modern sediu al unui DGASPC din România. Este foarte important ca oamenii care au nevoie de astfel de servicii să poată avea cele mai bune condiţii, atât beneficiarii cât şi colegii noştri care desfăşoară activitatea”, a declarat preşedintele Moldovan. În context, acesta a mulţumit Primăriei municipiului Bistriţa pentru transferarea acestui imobil - fostul internat al Liceului Forestier - în domeniul public al judeţului.
Consilierii judeţeni au aprobat un proiect de hotărâre privind constituirea dreptului de administrare în favoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud asupra imobilului - teren și construcții, situat în municipiul Bistrița, str. Horea nr.20, județul Bistrița-Năsăud, înscris în Cartea funciară nr.80029 Bistrița, proprietate publică a județului Bistrița-Năsăud. Darea în administrare a imobilului se face cu destinația de sediu administrativ al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsău, în scopul desfăşurării activităților specifice furnizării serviciilor sociale pentru protecţia copilului, a persoanelor cu handicap, a persoanelor vârstnice, a familiei şi a altor persoane sau grupuri aflate în nevoie socială.
***
Valoarea contractului a fost de aproximativ 4,5 milioane lei, un milion de euro, execuţia aparţinând SC Record SRL, pentru construcţii şi instalaţii şi SC Plan Contur SRL pentru proiectare tehnică.
Clădirea a fost construită în 1973 având funcţiunea de cămin pentru salariaţii CPL, iar în 2002 a devenit internat a Liceului Forestier. Noul sediu are un regim de înălţime P + 2 E, incluzând 58 de birouri, 5 arhive, 2 cabinete medicale, 2 săli de şedinţă, 3 oficii, 6 depozite/magazii, lift, centrală termică proprie, grupuri sanitare etc.
Au fost amenajate 60 de locuri de parcare, dintre care 20 pentru personal şi 40 pentru beneficiari.
https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/videos/305973130432674/?t=0
Citiţi şi:
- (Video) DGASPC BN se va muta, toamna viitoare, în casă nouă! Vezi cum va arăta!
- Casă nouă pentru DGASPC BN. Preşedintele Moldovan: Vom oferi condiţii civilizate cetăţenilor care intră în contact cu instituţia
- Preşedintele Radu Moldovan, la DGAPSC BN: Toate instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean sunt în casă nouă
- ,, Casă nouă” pentru DGASPC Bistrița-Năsăud!
- Primăria Lechinţa intenţionează să amenajeze un centru pentru persoane vârstnice, la Chiraleş!
Comentarii
DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI (DGASPC) BISTRIȚA-NĂSĂUD avea un sediu corespunzator in BISTRIȚA, pe Str. Sucevei, Nr. 1-3. Mutarea in noua locatie de pe strada Horea, nr.20, intr-un spatiu mult mai mare trădează intentia cresterii numărului de angajări, desi in sistemul bugetar există prea multi tăietori de frunze la câini . Este bine cunoscut cazul DGASPC Teleorman, unde Liviu Dragnea a pus stăpânire pe un județ și a transformat această instituțe în anexă de partid. Astfel, in anul 2008, DGASPC Teleorman s-a transformat într-un cuib înțesat de rude, prieteni și cunoștințe uniți doar de carnetele de membri ale aceluiași partid. Singurii care nu și-au mai găsit loc în activitatea instituției au fost chiar copiii orfani și copiii proveniți din familii sărace și ajunși în grija statului român. Numărul de angajări făcute pe pile și relații a fost atât de mare încât în cadrul DGASPC s-au creat departamente fictive, care existau doar pe hârtie, dar care aveau organigrama plină. In urma acestor escrocherii, pe 27 mai 2019 Liviu Dragnea, condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
Adaugă comentariu nou