Preşedintele Radu Moldovan, la DGAPSC BN: Toate instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean sunt în casă nouă

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud funcţionează într-un nou sediu, pe str. Horia din municipiul Bistriţa, în urma modernizării clădirii fostului internat al Liceului Forestier. Este voba despre o investiţie finanţată integral din bugetul judeţului nostru.

„Suntem la finalizarea unei investiţii extrem de importante, sediul DGASPC, şi bucuria mea este dublată pentru că, după inaugurarea acestui sediu, în primul rând, toţi beneficiarii de servicii – câteva mii în judeţul Bistriţa-Năsăud – vor avea cele mai bune condiţii, atât în sălile de consiliere, ale comisiilor, cât şi în cabinetele medicale. Colegii mei din structura DGASPC, care ani de zile au funcţionat într-o clădire improprie, care nu oferea condiţiile necesare, vor lucra acum în cel mai modern sediu a unei direcţii generale de asistenţă socială şi protecţie a copilului din România. E o investiţie finanţată integral din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, de aproximativ 1,2 milioane euro, prin care avem 58 de birouri, două cabinete medicale dotate cu tot ceea ce era nevoie. De asemenea, sunt cinci arhive şi două săli de şedinţă, care vor fi folosite de comisiile de specialitate din cadrul DGASPC”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, la inaugurarea sediului.

Potrivit acestuia, „toate instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud se află în casă nouă, având toate facilităţile necesare pentru cetăţeni”. „Împreună cu toţi colegii continuăm să muncim şi toate proiectele de investiţii şi de dezvoltare continuă, atât cele de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, infrastructura de apă-canal, infrastructura de drumuri. Continuăm dezvoltarea judeţului Bistriţa-Năsăud”, a mai spus preşedintele Moldovan.

           Delia Rus, director general al DGASPC BN, a ţinut să mulţumească administraţiei judeţene pentru promovarea acestui proiect. Arătând astfel că asistenţa socială şi protecţia copilului rămân o prioritate la nivel judeţean.

          „Se spune că pentru a face ceva trebuie să ai înţelegerea scopului şi să ai preocuparea pentru ceea ce faci. În primul rând, vreau să adresez mulţumiri şi preţuire conducerii Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi tuturor factorilor care au făcut posibilă realizarea acestui proiect. Se pare că au înţeles că pentru asigurarea unor servicii de calitate beneficiarilor de servicii sociale, activitatea trebuie să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi de confort, iar asigurarea şi aplicarea de măsuri sociale reprezintă o prioritate pentru noi toţi. DGASPC se ocupă de aplicarea măsurilor şi strategiilor, respectiv a politicilor sociale în domeniile protecţiei copilului şi a persoanelor adulte cu dizabilităţi”, a transmis Delia Rus.

În context, aceasta a menţionat că DGASPC BN îi aşteaptă pe toţi cei care doresc să beneficieze de gama de servicii a Biroului Adopţii, dar şi pe cei care vor să ia în plasament simplu rude, dar şi alţi copii. „Cei 150 de asistenţi maternali care au în plasament 245 de copii pot fi suplimentaţi ca număr cu mulţi alţi doritori care ar încerca să ofere acestor copii un climat familial, sigur, aproape de familia lor biologică şi firească”, a menţionat directorul general al DGASPC BN.

         Maria Sângeorzan, şef Birou Adopţii şi Postadopţii, a remarcat că mutarea DGASPC B-N într-un sediu nou marchează un pas important în evoluţia favorabilă a activităţilor specifice instituţiei în domeniul protecţiei copilului. „Activităţile esenţiale desfăşurate sunt evaluarea socială şi psihologică, psihoterapie, consiliere psihologică, socială, juridică, cursuri pentru pregătirea părinţilor adoptivi şi a asistenţilor maternali profesionişti şi grupuri suport pentru diferite categorii de beneficiari”, a spus aceasta.

         Nu în ultimul rând, Simona Pop – consilier superior la Serviciul Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap  - a punctat faptul că la nivelul judeţului sunt aproximativ 18.000 de persoane cu dizabilităţi, dintre care 981 sunt copii. Lunar, Serviciul Evaluare Complexă a Copilului are, în medie,  80 de evaluări, iar Serviciul Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap evaluează aproximativ 500 de persoane.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5