Căsătorie de conveniență, depistată de polițiştii de imigrări. Turcul nu îşi îndeplinea obligaţiile!

Polițiștii de imigrări din Bistriţa-Năsăud, în urma activităților specifice, au refuzat prelungirea dreptului de ședere unui cetățean turc, de 42 de ani, în urma constatării căsătoriei de conveniență cu o româncă de 41 de ani. Pe numele său a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara în 30 de zile, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul s-ar fi cunoscut cu femeia de 42 ani, doar după ce acesta a venit în România şi au hotărât să se căsătorească pentru a obţine un permis de şedere în ţara noastră. Astfel, la sfârșitul lunii octombrie a.c., cei doi au încheiat căsătoria în faţa ofiţerului de stare civilă român, ulterior prezentându-se cu documentele necesare la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Bistriţa-Năsăud, în vederea obţinerii dreptului de şedere, în calitate de membru de familie a unui cetăţean român.

Conform procedurilor, poliţiştii au început verificările specifice  în cazul celor doi soţi, iar, în urma interviului şi a controlului la domiciliul conjugal, a rezultat lipsa unei contribuţii efective la îndeplinirea obligaţiilor născute din căsătorie.

De asemenea, în cadrul activităţilor, s-au constatat neconcordanţe în declararea datelor cu caracter personal, a circumstanţelor în care s-au cunoscut, ori a altor informaţii relevante despre relaţia lor, aspecte care au condus la concluzia că această căsătorie a fost încheiată de convenienţă cu scopul de a eluda condiţiile de intrare/şedere pe teritoriul României a străinului.

Urmare a celor constatate, conform legislaţiei în vigoare, poliţiştii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de şedere a cetăţeanului turc în România, iar, pe numele acestuia, a fost emisă o decizie de returnare prin care  este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile.

Pentru a preîntâmpina astfel de situații, Inspectoratul General pentru Imigrări întreprinde toate măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea și combaterea acestei practici, luând în considerare atât importanța vieții de familie, cât și respectarea legislației în domeniul migrației.

 

SURSA: BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BISTRIŢA-NĂSĂUD

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5