Castelul Teleki și-a deschis porțile pentru Sărbătoarea Recoltei de la Grădinița cu Program Prelungit Căsuța cu povești Bistrița

Preșcolarii din grupa mare A, de la Grădinița cu Program Prelungit Căsuța cu povești Bistrița, alături de părinți și îndrumați de doamnele educatoare Gabriela Maier și Andreea Mîndrean, au desfășurat vineri, 29 septembrie 2023, în cadrul Castelului Teleki, activitatea toamnei - Sărbătoarea Recoltei.

          -De ce Sărbătoarea Recoltei la Castelul Teleki?

          Sărbătoarea Recoltei este o sărbătoare în care oamenii se bucură de tot ceea ce le oferă natura, pământul și recolta câmpului. Evenimentul fiind o  încununare a eforturilor și a bogățiilor toamnei, a fost desfășurat la Castelul Teleki, conacul fiind potențial mijlocitor în a realiza puntea dintre generații- copii, părinți, bunici, cu toții participanți la activitate.

          În cadrul activității, copiii alături de părinți, bunici au desfășurat  Sărbătoarea Recoltei  sub formă de ateliere: au observat procedeul de obținere a mustului, cu ajutorul presei pentru struguri; au copt ardei, vinete, cartofi, pe care le-au preparat și le-au consumat, observând modul în care se pregătesc pentru conservare, iar la final s-au îndulcit în cadrul atelierului de dulcețuri și gemuri. Activitatea a fost presărată de jocuri în aer liber, voie bună, armonie, determinând stare de bine atât copiilor, părinților, cât și bunicilor.  

          Sărbătoarea Recoltei este activitate din cadrul Proiectului județean Arta tranzientă-punte spre natură, înscris în CEAJ, 2022-2023.

 

 

Profesor învățământ preșcolar Gabriela Maier

Profesor învățământ preșcolar Andreea Mîndrean

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5