Cătălin Drulă ( USR): Drumul Expres Bistriţa-Dej, o întârziere nepermisă

Preşedintele Partidului Uniunea Salvaţi România, Cătălin Drulă, a susţinut o conferinţă de presă la Bistriţa, parte a procesului de reconstrucţie a partidului pentru anul electoral 2024.
„Locuitorii din judeţul Bistriţa-Năsăud plătesc un preţ enorm la apă potabilă, al cincilea cel mai mare tarif, fiind creşteri de 70% . Compania de apă este condusă de fratele preşedintelui Consiliului Judeţean. În altă parte, la Deşeuri, sunt viceprimari şi tot feluri de oameni de partid. Aceştia au salarii grase, fratele preşedintelui are peste 10.000 lei, în timp ce media din judeţ este puţin peste 3000 lei. Asta este România pe care o propune PSD şi PNL. Şmecherii îşi dau bani pentru ei, în timp ce noi plătim preţul acestei incompetenţe”, a spus preşedintele USR.
Drumul Expres Bistriţa-Dej, a fost şi el una dintre temele dezbătute. „În 2021, am scos acest proiect şi a durat până zilele trecute să fie semnat un contract, cu o întârziere nepermisă de un an şi jumătate. Însă, acest lucru nu pare să garanteze nimic cu Grindeanu la Ministerul Transporturilor, acest drum ar trebui să se continue cu Drumul Expres Dej – Cluj ca să aibă un sens şi să meargă mai departe spre reţeaua de drumuri rapide a României, numai că pentru această porţiune nu avem un contract semnat. Dacă mergem de la Bistriţa spre Vatra Dornei este un contract semnat în primăvara lui 2021, mandatul meu de proiectare. Se stabilise traseul şi începuseră investigaţiile în teren. Nu e gata nici astăzi nici studiul de teren, nici acordul tehnic, nici avizele. Dacă nu-ţi pasă şi nu urmăreşti proiectele ele nu ajung la bun sfârşit. Pe partea feroviară, s-au lansat licitaţii în proiectele incluse de echipa mea de la PNRR . Vorbim de înlocuirea şinelor şi a traverselor pe sectorul Dej – Beclean – Ilva Mică, o operaţiune ieftină şi eficientă prin care se aduce o linie de cale ferată la standardul constructiv. Tot prin PNRR, sunt 9 milioane de euro pentru centralizarea electronică pe linia Sărăţel – Deda, ceea ce previne să se întâmple un accident ca cel pe care l-am văzut zilele trecute la Roşiori" a declarat Cătălin Drulă.

Pentru 2024, USR îşi doreşte să ofere alternativa de care are nevoie România, şi la oraşe, şi la judeţe. "Sunt alături de colegii mei din Bistriţa-Năsăud. Facem o echipă împreună. Ne dorim ca în 2024 să ajungem în mult mai multe comunităţi locale" afirmă preşedintele USR.
„Pe plan local, noi avem o campanie „USR te ascultă”. Am discutat cu peste 700 de localnici din judeţul Bistriţa-Năsăud şi aproape toţi au spus că sunt foarte afectaţi de creşterea preţurilor la alimente, utilităţi şi servicii. Este trist, asta şi pentru că suntem într-un top ruşinos al salariilor la nivel naţional. Acest lucru spune mult despre cei care au condus acest judeţ în ultimii 50 de ani” a spus, la rândul lui, preşedintele USR BN, Roland Toth.
Printre temele dezbătute a fost şi cea legată de Euroins, „o nouă ţeapă pe piaţa de asigurări” conform lui Cătălin Drulă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5