Președintele USR Cătălin Drulă, despre greva profesorilor: Ciucă și Ciolacu trebuie să taie pensiile speciale și să crească salariile profesorilor

Comunicat de presă USR

În contextul grevei profesorilor, președintele USR Cătălin Drulă i-a cerut lui Marcel Ciolacu să voteze proiectele USR pentru eliminarea pensiilor speciale. În acest fel, Guvernul ar avea bani pentru creșterea salariilor profesorilor și pentru alte proiecte de care românii au nevoie, a precizat liderul USR.

„Pentru salarizarea profesorilor, i-am propus lui Marcel Ciolacu să voteze amendamentele USR care cresc cu un calendar rezonabil și predictibil salariilor tuturor profesorilor, o soluție demnă și corectă, cu impact calculat, care poate fi aplicată începând de mâine. Profesorii au nevoie să fie respectați, să li se compenseze banii pe care acest guvern i-a luat prin inflație, au nevoie de salarii decente, să nu se gândească cum să-și asigure hrana și subzistența, ci cum să-și poată face meseria”, a declarat Cătălin Drulă.
Liderul opoziției a atras atenția că în timp ce premierul Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu discută doar despre rotativă și despre ministerele pe care vor să le ocupe oamenii lor de partid, economia României și nivelul de trai al românilor s-au prăbușit. 
„De cinci luni de zile ne țin numai în știri despre cine ce bucată de putere apucă, numai despre ciolan, despre ministere, despre rotativă și au uitat complet de România. În acest timp, au dus economia României în prăpastie. Nu mai avem creștere economică, am avut cel mai mare curs al euro pentru trei zile la rând, săptămâna trecută. Vedem un deficit bugetar record, o gaură de zeci de miliarde de lei și o inflație cu două cifre.

Acestea sunt rezultatele unei guvernări căreia îi pasă doar de speciali. Îi pasă doar de pensia specială de 18.000 de lei a lui Nicolae Ciucă, îi pasă doar de cei 55.000 de lei pe lună ai lui Valeriu Zgonea”, a conchis președintele USR. 

Comentarii

23/05/23 10:36

Domnilor profesori, doriți salarii mai mari ? Dar despre performanțele dvs. nu ne spuneti nimic? Cu ce este mai presus calitatea invatamântului din 2023 față de 2020 sau 2015 ? Dar rata de promovabilitate ? Ne spune domnul Íonut Cristache Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți:
,,Oricum, trebuie făcut ceva rapid, pentru că avem 42 la sută dintre tineri analfabeți funcțional și o promovabilitate de aproximativ 60 la sută la BAC, în contextul în care în fiecare an dăm subiecte DIN CE IN CE MAI UȘOARE (!!!)- așa ca să ne mai furăm singuri căciula, să ne mințim singuri”.
E ca și cum un manager ar duce o firmă la faliment, după care ar solicita patronului majorarea salariului -!!??...
Íată un exemplu altor bugetari ca și dvs: "eroii în halate albe", care nici in timpul pandemiei Covid, nu și-au schimbat deloc atitudinea față de pacienți.Dimpotrivă, au muncit cate 10-15 ore acolo lângă patul bolnavilor, punându-și si ei sanatatea in pericol, (chiar si in costumele alea de „cosmonaut”) „uitând” de casă, familie, copii.
Íar dvs. ? De ce nu ați ieșit și în timpul PANDEMIEI să „mitingiți” împotriva închiderii școlilor (!!!)-? Unde v-au fost sindicatele atunci ? Dar nu. D-voastră vreți salarii mai mari, cu performanțe din ce în ce mai mici. Ori... „Așa ceva nu să egzistă-!” – domnilor profesori.

23/05/23 12:52
Iuliu

Problema subfinantării învătământului este veche, cu toate că există Legea educației naționale nr. 1/2011 care prevede alocarea a 6% din PIB pentru educaţie. De atunci legea a fost însă fentată in fiecare an de guverne, prin diferite tertipuri juridice cu complicitatea politicienilor aflati la putere. În primul rând este vorba de ipocrizia președintelui României și a ministrului educației, care la rândul lor au acceptat cea mai mică alocare din PIB pentru educație, deși pe toate canalele susțineau că educația este prioritate națională. De exemplu in anul 2022 bugetul Ministerului Educaţiei a fost de 32 de miliarde de lei, adică aproximativ 3% din PIB, la jumătate faţă de cât ar fi trebuit să fie alocat potrivit legii.
De aceea, președintele USR Cătălin Drulă are dreptate când sustine că o măsură imediată trebuie să fie tăierea pensiilor speciale și să creascute salariile din învătământ. Si asta pentru că reforma pensiilor speciale reprezintă un jalon important din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) iar neîndeplinire acestuia atrage după sine riscul pierderii unei importante importante sume de bani europeni prevăzute pentru proiecte de investitii vitale României. Rareş Bogdan susținea, în 2019, că liberalii vor elimina pensiile speciale în primele 30 de zile de când vor ajunge la guvernare. De atunci au trecut 4 ani cu guverne PNL și minunea nu s-a întâmplat. Ba mai mult, acum Rareș Bogdan era mai preocupat de a se autopropune vicepremier cu portofoliu la rotativa guvernamentală, decât de respectarea promisiunilor cu eliminarea pensiilor speciale. Ulterior si-a mai nuantat dorinta de a face parte din guvernul Ciolacu după rotativă: „Eu nu vin în guvern să ascut creioane”, declarase recent Rareș Bogdan: (Vezi: https://gazetadebistrita.ro/pe-batistuta-europarlamentarului-rares-bogda...)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5