Comunicat de presă

Drulă: Ciolacu și Iohannis livrează stabilitate doar pentru politruci și pensionari speciali

Președintele USR Cătălin Drulă îi acuză pe președintele Iohannis și premierul Ciolacu că livrează stabilitatea doar pentru politruci și pensionari speciali, în timp ce pe români vor să îi taxeze din ce în ce mai mult.

„Oare președintele României se uită la televizor zilele acestea? Să vadă știrile despre guvernul său PSD-PNL care anunță în fiecare zi noi creșteri de taxe și impozite? Asta este stabilitatea promisă de Iohannis, pe care o livrează Ciolacu. E stabilitate doar pentru politrucii instalați în funcții publice și plătiți cu zeci de mii de euro pe lună, e stabilitate pentru pensionarii speciali care încasează tot mii de euro pe lună, e stabilitate pentru firmele de casă care câștigă în continuare contracte cu dedicație de la PSD și PNL. Nu e stabilitate pentru români! Oamenii nu știu cum să își mai chibzuiască banii, în timp ce Ciolacu și Ciucă se joacă de-a țopăiala fiscală”, a scris președintele USR pe Facebook.

Președintele USR susține că soluția corectă pentru controlarea deficitului bugetar este oprirea risipei din bani publici, nu taxarea oamenilor care muncesc și plătesc taxe și impozite.

https://www.facebook.com/catalindrulausr/posts/pfbid02BW2uEQS61WVhnEGcCaxXw1rPyikbEWByKdAgFWYCG5YDzXbMnp6FwH63hN9gdMUdl

 

 

Comentarii

20/07/23 14:28
Iuliu

Motto:

„Revoluţia a fost o iluzie. Fără discuţie. Ruşinea pe care o trăim acum. Pot să spun că sunt fericit într-o ţară condusă de Marcel Ciolacu? Asta e nenorocirea noastră.”

(Victor Rebengiuc, între teatru și Marcel Ciolacu)

România este de mai mulți ani în procedură de deficit excesiv și are prevăzut ca țintă să coboare deficitul la 4,4% din PIB, de la 5,7% anul trecut. Pentru 2024, ar trebui să urmeze o corecție la 2,95% din PIB, astfel încât deficitul să ajungă sub limita maximă de 3% permisă în UE.

“Acești imbecili care ne guvernează” cum ar spune André Santini, nu stiu altceva decât majorarea de taxe și impozite pentru reducerea dficitului bugetar la limita de 3% .

Nimic despre reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, prin implementarea unor reforme structurale precum:

-Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;

-Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;

-În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;

-Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;

– Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.

Ba mai mult, atragerea fondurilor europene, in special cele prevăzute pentru proiectele incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), este conditionată de îndeplinirea etapizată a unor “jaloane” constând în reforme propuse de România si agreate împreună cu oficialii Comisiei Europene, si anume:

-Reforma pensiilor speciale si trecerea lor pe criteriul contributivitătii;

-Reforme în politica fiscală cu accent pe reducerea posibilităților de evaziune fiscală.

-Revizuirea cadrului legislativ pentru companiile cu capital de stat;

-Revizuirea sistemului de salarizare în administrația publică;

–Crearea și operaționalizarea Bancii Naționale de Dezvoltare;

–Un nou sistem pentru a accede în funcțiile publice;

-Modificarea legilor justiției și consolidarea cadrului anti-corupție;

-Transport fără emisii de carbon;

-Energie Regenerabilă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5