Președintele USR, Cătălin Drulă, după consultările de la Cotroceni: Este un moment rușinos. Klaus Iohannis a numit mai mulți prim-miniștri de la PSD decât Ion Iliescu

Comunicat de presă

După consultările de la Cotroceni, președintele USR, Cătălin Drulă, l-a criticat dur pe Klaus Iohannis pentru că acordă o nouă șansă PSD și a ajuns să numească mai mulți premieri de la PSD decât Ion Iliescu.

„Astăzi se întâmplă un record negativ. Klaus Iohannis tocmai a numit mai mulți premieri de la PSD decât Ion Iliescu. Este un moment rușinos. Pentru democrația românească, este cea mai mare trădare a intenției electoratului. Electoratul a votat pentru modernizare, nu pentru stagnare, clientelism, speciali și găști de partid. În 2020, românii au fost mințiți și amăgiți și acum, fără nicio rușine, i se dă mandatul lui Marcel Ciolacu. Pentru a continua stagnarea”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă, după consultări.

Liderul opoziției a subliniat că această rocadă nu va aduce nimic nou, nu va schimba cu nimic situația dezastruoasă în care a ajuns România și va distruge șansa de dezvoltare a României, prin PNRR. Marcel Ciolacu va perpetua rețelele vechi de influență, privilegiile, pensiile speciale.

„Nu se fac reformele din PNRR, nu se iau banii de acolo. Tranșa a doua este încă blocată. România stă pe loc sau dă chiar înapoi cu o guvernare care nu servește decât un singur interes: interesul găștilor de partid în fruntea cărora s-a pus președintele Iohannis. Nu există prosperitate fără o economie sănătoasă, iar PSD și PNL distrug economia României”, a mai spus Cătălin Drulă.

Președintele USR a punctat clar: USR nu va vota Guvernul Ciolacu. USR va coagula forțele de dreapta pentru a oferi o schimbare reală românilor la alegerile din 2024.

„Klaus Iohannis ne-a urat succes să încercăm să schimbăm la anul. Da, o să luăm urarea asta și o să o ducem românilor la anul, în 2024, o alternativă reală de dreapta modernizatoare reformistă în jurul USR. Alegerea va fi între varianta în jurul PSD, construcția în jurul lui Marcel Ciolacu și a PSD, și construcția în jurul USR, care va continua PNRR și reformele și modernizarea României”, a declarat Cătălin Drulă.

 

Comentarii

15/06/23 16:40
Iuliu

Nominalizarea de către presedintele Klaus Iohannis lui Marcel Ciolacu la functia de premier la României duce cu gândul la cartea lui Andre Santini intitulată „Aceşti imbecili care ne guvernează”. Si asta pentru că studiile premierului desemnat Marcel Ciolacu ridică o serie de întrebări. Conform unor surse demne de incredere rezultă că Marcel Ciolacu s-a înscris la studii postuniversitare înainte de a obține diploma de licență, document obținut la o distanță de nouă ani de la absolvirea unei facultăți private, autorizată provizoriu. Și studiile doctorate au fost cu poticneli pentru politicianul PSD, în final fiind exmatriculat.
(Vezi: https://www.g4media.ro/studiile-premierului-desemnat-marcel-ciolacu-dipl...)
In plus, prin anul2020 Klaus Iohannis era scandalizat de faptul ca marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor:
"Jó napot kívánok, PSD!
Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României!
În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor.
Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri?"
(Vezi: https://www.mediafax.ro/politic/iohannis-psd-vrea-sa-dea-ardealul-unguri...)
Si exemplele ar putea continua.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5