În căutarea candidatului…pentru şefia Consiliului Judeţean

După ce legea s-a modificat, iar în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean se înscriu persoane, şi nu partide cu liste a început şi la noi în judeţ ceea ce se numeşte cultivarea, creşterea şi educarea candidatului. Fiind cea mai importantă funcţie aleasă într-un judeţ, partidele ce vor să conducă acasă trebuie să vină în faţă cu candidaţi puternici care să poată trage în urmă şi alte persoane care să alcătuiască lista de consilieri care, de obicei, este de preferat să fie mai mare decât jumătatea locurilor posibile.

Singurul politician care şi-a anunţat într-un cadru oficial intenţia de a candida pentru şefia CJ este deputatul PSD Radu Moldovan, preşedintele organizaţiei judeţene PSD B-N.

Până în acest moment, actualul preşedinte al CJ, Liviu Rusu, nu a făcut nicio declaraţie, nu şi-a manifestat dorinţa în mod oficial de a mai candida pentru un nou mandat, cu toate că ţinta PDL-ului a fost atinsă….cu ajutorul lui Liviu Rusu, oamenii care trebuiau să ajungă în anumite posturi, au ajuns…firmele care trebuiau să execute anumite lucrări, le şi execută, oamenii care trebuiau schimbaţi au fost schimbaţi, şi totul a rămas în familie, în marea familie portocalie, familia PDL B-N…

Culmea este că preşedintele PDL Liviu Rusu a schimbat soarta în Consiliu Judeţean şi cu ajutorul unor foşti social-democraţi, cum ar fi managerul judeţului Vasile Negruşeri şi fostul consilier judeţean Vasile Marc, oameni care nu mai fac parte din PSD, dar oameni care au avut un cuvânt foarte greu de spus în ecuaţia de faţă.

Cât despre liberali, nicio intenţie, nici un candidat, deocamdată…cu toate că o nominalizare pentru şefia CJ l-ar face fericit pe consilierul judeţean PNL Dorin Popescu.

Având în vedere că liberalul Dorin Popescu nu a reuşit să obţină merite electorale menţionabile la alegerile parlamentare din 2008, devine candidatul preferat de contracandidaţi. Nici colegii liberali din Consiliu Judeţean nu se grăbesc să îi acorde susţinere, şi aici mă refer la Luca Peter, Anton Vlad, Mihai Bumbu…Cum să susţii un coleg care mai are tupeul să dea cu pumnul în masă, să propună în şedinţe retragerea sprijinului politic? Astfel, sunt liberali în CJ care preferă un Liviu Rusu preşedinte la CJ, unui Dorin Popescu, candidat la şefia Consiliului Judeţean.

Ca o concluzie, lupta grea şi costisitoare rămâne a se da între candidatul PDL şi candidatul PSD. PNL în cazul în care nu ne va surprinde în perioada următoare, va avea doar candidaţi, nu şi câştigători.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5