Ce boli au avut cea mai mare incidență, anul trecut, în județul nostru!

Principalele boli ca incidenţă în judeţul Bistriţa-Năsăud, în anul 2023, au fost cele ale aparatului respirator, cele digestive, ale sistemului osteo-articular, ale aparatului genito-urinar și cele endocrine de nutriție și metabolism. În ceea ce privește ordinea prevalenţei principalelor boli cronice în anul 2023, este vorba de hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, diabet zaharat, boli respiratorii cronice și tulburări mentale.  

Raportul stării de sănătate a populației județului Bistrița-Năsăud în anul 2023, realizat de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, arată că au fost înregistrate 491 cazuri de varicelă și 30 cazuri de rujeolă dintre bolile prevenibile prin vaccinare -  RAPI (difterie, rujeola, rubeola, parotidita epidemică, poliomielită, tetanos, tuse convulsivă, varicela).

De asemenea, au fost constatate 43 infecții cu streptococ (17 cazuri angină streprococică și 26 scarlatină), 42 cazuri de hepatită acută virală cu virus tip A, 41 cazuri toxinfecție alimentară, 8 cazuri de boală Lyme, 6 cazuri noi de lues și 7 cazuri noi infecție HIV.

Nici povestea COVID 19 nu a trecut simplu, fiind înregistrate 2115 cazuri de infecție, 545 reinfecții și 43 decese. Potrivit DSP BN, s-au efectuat 2495 teste PCR și 15014 teste rapide pentru identificare virus SARS-Cov-2. Doar 168 de doze de vaccin au mai fost administrate, ceea ce arată că populația a fost extrem de sceptică pe această temă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5