Ceaunul, ochit la Figa din zece părţi ale ţării

Gastronomi pasionaţi într-ale preocupărilor cu specific cinegetic, deprinşi în cele cinci ediţii de până acum să ochească original, creativ şi delicios căldareal clocotind de atâta “Vânătoare la ceaun”, vor veni sâmbătă, 27 iunie, din Cluj, Mureş, Harghita, Alba, Maramureş, Braşov, Bacău, Arad, Sibiu şi Bistriţa-Năsăud, la Băile Figa, să-şi dovedească talentele culinare şi să contribuie, cum ştiu mai bine, la promovarea culturii vânătoreşti. Ediţia din acest an, a şasea în cronologia evenimentului, cuprinde pe lângă secţiunea gătitului întreceri deja consacrate: “Muget de cerb” - provocarea taurului de cerb aflat în perioada de împerechere, prin mijloace tradiţionale vânătoreşti; “Jager auto” – dedicat mașinilor echipate pentru vânătoare; expoziția raselor de câini Tekelul cu păr sârmos şi Copoiul ardelenesc.
Pitoresc şi extrem de gustat, festivalul şi-a epuizat posibilităţile de înscriere în concurs cu trei săptămâni înaintea desfăşurării, semn al impactului avut şi în rândul participanţilor cu orgolii de afirmare sau recunoaştere, şi de partea publicului venit să-şi ostoaie pofta de preparate priceput pregătite şi să-şi delecteze privirea – căci pe lângă întregul spectacol, doi artizani ai vânătorii îşi vor aduce la Figa produse (cuţite şi bijuterii cu motive specifice).
“Le mulţumesc tuturor şi mă bucură onoarea de a le găzdui, măcar pentru o zi, patima (în expresiile ei cele mai fumoase şi demne), de a-i întâmpina la sosire ori de a-mi lua rămas bun de la ei (preţ de un an, probabl!), scoţându-mi pălăria roasă de vânător înaintea lor, oferindu-le astfel dovada sinceră că se bucură de respectul meu deplin.”, scrie pe Facebook organizatorul Sorin Gîrjan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5