Cele mai bune reviste şcolare din judeţ, premiate la Şieu

Şcoala Gimnazială Şieu, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Muzeul Judeţean şi Palatul Copiilor au organizat evenimentul Reviste de azi şi de ieri, în cadrul proiectului educaţional interşcolar Aripi spre viitor. La eveniment au fost prezenţi profesori şi elevi din Şieu, Mărişelu, Şieuţ şi Monor. Manifestarea a fost coordonată de prof. Simona German şi a avut în centru promovarea revistelor culturale, dar şi a celor şcolare. Dr. Corneliu Gaiu, de la Muzeul Judeţean, a vorbit despre Revista Ilustrată, care a apărut în Şoimuş, sub coordonarea preotului Ion Baciu, cel care a pus şi bazele unei trupe de teatru în mica localitate de pe Valea Şieului, iar despre noua serie editată de Centrul Judeţean pentru Cultură a vorbit bibliotecar Viorica Gherasim. Olimpiu Nuşfelean, directorul revistei Mişcarea literară a vorbit despre presa culturală, dar şi despre cât de importantă este lectura la vârsta în care îţi formezi personalitatea. Menuţ Maximinian a vorbit despre presa cotidiană, despre modul în care un jurnalist trebuie să fie ancorat în problemele zilnice, dar şi despre cititorii de azi. La rândul ei, prof. Ionela Nuşfelşean, de la Palatul Copiilor, a punctat modul în care lucrează cu copiii pe segmentul literar, susţinând şi un atelier de jurnalism. Insp. şcolar Aurelia Dan a vorbit despre revistele şcolare şi modul în care acestea trebuie să fie prezente în fiecare instituţie şcolară, elevii fiind cei care pot deveni mici jurnalişti. Prezent la eveniment, insp. şcolar general Camelia Tabără a rămas impresionată de modul în care s-au derulat concursul judeţean de reviste şcolare, felicitând pentru buna găzduire pe directorul Simona German împreună cu colectivul de cadre didactice.
Juriul concursului, format din insp. Aurelia Dan, prof. German Simona, director Şcoala Şieu, prof. Grigore Turşan, scriitorii Olimpiu Nuşfelean şi Menuţ Maximinian a hotărât ca premiul întâi şi participarea la faza naţională a concursului de reviste şcolare să fie acordat pentru Paşi în necunoscut – Clubul Copiilor şi Şcoala Gimnazială Sângeorz Băi, Jurnal de şcolar – Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare Bistriţa, Reciclând natura, respectăm viaţa – Liceul Tehnologic Telciu, Fluturi şi cărţi – Colegiul Naţional Petru Rareş Beclean, Dumbrava Minunată – Grădiniţa cu Program Săptămânal Dumbrava Minunată Bistriţa.
De asemenea, au fost premiate revistele Pretexte – Liceul Tehnologic Lechinţa, Mici condeie – Şcoala Gimnazială Şieu Măgheruş şi Scientia Naturalis – Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa.
Concluzia directorului instituţiei gazdă, Simona German, a fost că instituţia pe care o coordonează a găzduit o întâlnire de care, cu siguranţă, elevii nu vor uita prea curând, pentru că nu-ţi este dat în fiecare zi ca în şcoala ta să fie prezenţi scriitori şi oameni importanţi din sfera învăţământului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5