Cerc preoţesc în Parohia Năsăud

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, preoţii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonaţi de preotul Dan Vasile, s-au întâlnit în Duminica a 6-a după Paşti, 17 mai 2015, în Parohia Mocod din Protopopiatul Năsăud.

Începând cu ora 17.00, în Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, în prezenţa a numeroşi credincioşi, soborul celor 13 preoţi slujitori, alături de părintele paroh Dan Vasile, au săvârşit Acatistul Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

În cuvântul rostit la finalul slujbei acatistului, pr. Coprean Cornel de la Parohia Nimigea de Sus a vorbit credincioşilor despre porunca cea mare a iubirii care stă la baza creştinismului. Tot în cuvântul de învăţătură părintele a arătat că Însuşi Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne înfăţişează legea iubirii ca o legătură fundamentală a omului cu Dumnezeu şi cu semenii şi a subliniat că Taina Spovedaniei este remediul căderii din iubirea faţă de Dumnezeu şi aproapele. În încheiere, părintele paroh Dan Vasile a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi.

Seara duhovnicească de la Mocod continuă activitatea misionară a Cercului preoţesc cu acelaşi nume, aceasta fiind cea de a doua întâlnire din acest an prin care Hristos este mărturisit în parohiile acestui cerc pastoral. Totodată acest eveniment se încadrează şi în seria de manifestări dedicate Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii, în Patriarhia Română. Următoarea întâlnire a preoţilor din acest cerc va avea loc în Duminica a 6-a după Rusalii, în Parohia Runcul Salvei.

Preot Cornel Coprean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5