Dl. Manfred Gerhard Dachner -

„Cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa”

Consiliul Local Bistriţa a conferit titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa” d-lui Manfred Gerhard Dachner, şeful Direcţiunii de Poliţie din Neubrandenburg (Germania), pentru meritele deosebite şi contribuţia importantă adusă la promovarea imaginii municipiului Bistriţa.

Însemnele care atestă această calitate vor fi înmânate în cadru festiv, cu prilejul manifestărilor prilejuite de „Zilele municipiului Bistriţa” sau cu alte ocazii festive, se arată în hotărârea adoptată. În expunerea de motive se menţionează şi recomandările înaintate de Parohia Evanghelică C.A. Bistriţa, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

A vizitat pentru prima dată Bistriţa în 2003, de care s-a „îndrăgostit instantaneu” şi a hotărât să pună bazele unei colaborări strânse între municipiul Bistriţa şi oraşul reşedinţă de judeţ, Neubrandenburg. S-a implicat în acţiunea pentru Salvarea Bisericii Evanghelice, în urma incendiului din 11 iunie 2008, prin colectarea de fonduri destinate reabilitării acesteia.

Despre faptele lui Manfred Gerhard Dachner a vorbit comisarul şef Liviu Olariu, adjunct al comandantului IPJ, care a evidenţiat susţinerea acestuia pentru proiectele de reformare a Poliţiei din B-N, facilitarea de schimburi de experienţă cu Poliţia germană, contribuţia acestor contacte la formarea unei noi mentalităţi a colegilor bistriţeni, precum şi implicarea în sprijin logistic, dotarea cu tehnică de calcul. De aceea, acordarea titlului de „Cetăţean de onoare” lui Manfred Gerhard Dachner este „un gest de recunoaştere, un mesaj de prietenie către partenerii germani… către comunitatea germană”, a spus Liviu Olariu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5