Cete de îngeri coboară

Cea de-a doua întâlnire a serilor de colinde „Cete de îngeri coboară” în organizarea Centrului social-cultural al Protopopiatului Ortodox Român Beclean, coordonat şi îndrumat cu competenţă de preotul Claudiu Zinveliu. În cadrul celei de-a doua seri, desfăşurate în prezentarea, de astă dată, a preotului Claudiu Zinveliu, un talent şi el în teologie, însă, au evoluat ansamblul de colindători „Glanetaşul” din Agrieş, coordonat de învăţătoarea Floare Pop, ansamblu laureat al Festivalului de colinde şi tradiţii de Crăciun „Episcop Nicolae Ivan”, la ultima ediţie din acest an, după care în frumoase costume ale portului popular românesc au evoluat colindătorii din Căianu Mic, coordonaţi de prof. Mihaela Retegan, fiind însoţiţi şi de preotul Alexandru Gherghel, după care în faţa publicului, aflat în număr mare în sala Centrului misionar „Sfântul Apostol Andrei” a evoluat Corul Parohiei Ortodoxe nr. 1 Beclean, dirijor preot-inspector Adrian Cherhaţ, corul Clubului copiilor Beclean,dirijat de prof. Onorel Chişu, corul Complexului de Servicii Sociale Comunitare Beclean, dirijor Ed. Sorin Chindriş, corul elevilor clasei a VI-a B de la Şcoala Generală „Grigore SilaşI” Beclean, coordonat de prof. Alina Morar, care cu talent au adus colindul tradiţional în limbile română şi engleză, după care Ansamblul de chitare al Centrului Social Cultural”Sfântul Apostol Andrei”Beclean, coordonat de elevul Claudiu Timoce.
În pauza care a urmat pentru instalarea aparaturii în vederea vizionării documentarului „Remember George Pop”(1945-2012), cantorul Cristian Bal de la Parohia Ortodoxă nr.2 Beclean a interpretat pentru asistenţă un frumos colind din repertoriul bisericesc, primit cu aplauze binemeritate. A urmat proiectarea documentarului realizat de conducerea Protopopiatului Ortodox Beclean „REMEMBER Prof. George Pop, fost membru marcant al Corului Parohiei Ortodoxe Beclean 2, fost profesor de istorie şi inspector şcolar judeţean.
De remarcat că în sala Centrului social şi cultural „Sfântul Apostol Andrei” a fost deschisă şi o expoziţie a Cercului de Pictură „Sfântul Evanghelist Luca” realizată de elevii Şcolii Generale „Grigore Silaşi”Beclean, cerc coordonat de profesoarele Silvia Poenar şi Nicoleta Oltean, o expoziţie de icoane pe sticlă realizată cu real talent de elevii acestei şcoli pentru care merită felicitări, precum felicitări merită toţi colindătorii care au evoluat în cele două zile la Beclean, dar şi organizatorii, în frunte cu preotul Claudiu Zinveliu, coordonatorul Centrului social şi Cultural „Sfântul Apostul Andrei”, dar şi coordonatorul întregii acţiuni preotul protopop Doru Zinveliu, urându-le totodată „La mulţi ani !”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5