Cete de îngeri coboară la Beclean

Centrul misionar social şi cultural al Protopopiatului Ortodox Român Beclean, coordonat de preotul Claudiu Zinveliu, a început seria colindelor sub genericul „Cete de îngeri coboară”, printr-un concert inedit cu cete de colindători din Spermezeu, coordonator preotul Simion Buta; corul preoţilor de pe Valea Ţibleşului; corul Parohiei Ortodoxe Beclean 2; corul Colegiului Naţional „Petru Rareş” şi cel al Şcolii Generale „Grigore Silaşi” Beclean, precum şi colindători de la Liceul Tehnologic Agricol Beclean, coordonaţi de profesoara Valeria Braşai, precum şi colindătorii din Hăşmaş. Spectacolul a fost prezentat cu professionalism de îndrăgitul interpret Alexandru Pugna, şi a debutat cu un moment de reculewgere in memoriam George harosa, directorul Casei de Cultură Beclean, trecut în aceste zile la veşnicie. Manifestarea coordonată de părintele Claudiu Zimveliu a beneficiat de prezenţa protopopului doru Zimveliu, a primarului Nicolae Moldovan, a noului senator Ioan Deneş.
“A fost o întâlnire de suflet, în care ne-am bucurat de colinda sfântă. M-a impresionat în mod cu totul inedit corala preoţilor de pe Valea Ţibleşului, care a venit cu colinde arhaice în grai. De asemenea merită felicitări părintele Simion Buta din Spermezeu. Organizatorii au realizat un eveniment de excepţie” declară vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Pugna.
În data de 20 decembrie, de la ora 17.00, manifestările continuă cu: ansamblul „Glanetaşu” din Agrieş, coordonat de învăţătoarea Floare Pop; grupul de chitare al Centrului Misionar Social Cultural „Sfântul Apostol Andrei” Beclean, coordonator Claudiu Timoce; corul Parohiei Ortodoxe Beclean 1; grupul Complexului de Servicii Sociale Comunitare Beclean, coordonat de educatorul Sorin Chindriş; colindătorii din Căianu-Mic, coordonator profesoara Mihaela Retegan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5