Chef Nina Rus în mijlocul copiilor la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Bistrița
În perioada 24-28 aprilie 2023, s-a desfășurat săptămâna ”Școala altfel”, iar în ultima zi a avut loc atelierul gastronomic la care a fost invitată chef Nina Rus de la păstrăvaria Rin din Romuli, semifinalista emisiunii Chefi la cuțite.
Tema activității a fost realizarea unui desert cu fructe pentru care chef Nina Rus a pus la dispoziție toate ingredientele necesare pentru cei 64 de elevi prezenți la atelierul gastronomic.
Elevii, sub îndrumarea de specialitate a doamnei Rus și a cadrelor didactice: profesor ETAP Trișcaș Ionica, profesor educație fizică și sport Szabo Ana, profesor logoped Melian Alina, profesor limba română Rusu Codruța, s-au străduit să realizere cât mai original platingurile personalizate.
Elevul Pugda David din clasa a VI-a C, a impresionat-o pe chef Nina Rus cu modalitatea de realizare a desertului și a primit ”Șorțul Chef Nina Rus”.
Domnul jurnalist Menuț Maximinian, directorul ziarului ”Răsunetul” din Bistrița, a oferit, în urma jurizării diplome de participare, semnate de chef Nina Rus, tuturor elevilor.
La finalul activitității gastronomice, elevii și-au degustat propiile ”creații culinare” care arătau spectaculos.
Toți copiii au fost încântați de activitatea desfășurată și mândri că au avut oportunitatea să o cunoască pe chef Nina Rus.
Mulțumim tuturor celor implicați: chef Nina Rus, jurnalist Menuț Maximinian, doamnei director adjunct Luciana Jancsika, cadrelor didactice și elevilor.
Prof. Ionica Trișcaș
Prof. Ana Szabo
Citiţi şi:
- Chef Nina Rus, în mijlocul copiilor, la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Bistrița
- Chef Nina Rus la Școala Gimnazială Cepari
- Explorând moştenirea culinară românească- un atelier de excepţie la G.A.L. Ţinutul Haiducilor
- Acasă la Chef Nina Rus, competiţie gastronomică pe cinste, cu juraţi pe măsură. De Mărţişor, s-a dat startul unei campanii emoţionante. Iulia Dragu şi Clubul Femeilor Solidare Năsăud vor vizita oamenii singuri din munți
- Jurnalişti şi comunicatori au pus în practică strategia europeană "de la fermă în furculiţă". Produsele pascale au ajuns la refugiaţii din Ucraina
Adaugă comentariu nou