Jurnalişti şi comunicatori au pus în practică strategia europeană "de la fermă în furculiţă". Produsele pascale au ajuns la refugiaţii din Ucraina
Strategii europene puse în practică la firul ierbii!
Mai numeroși ca oricând, jurnaliștii și comunicatorii din județul Bistrița-Năsăud au experimentat direct ”din fermă în furculiță”, atent îndrumați de iscusitele Chef la cuțit - Elena din deal - Punct Gastronomic Local – gazda noastră, Nina Rus și Honoria Ratiu. A fost o altă ediție memorabilia a ”Jurnalist Chef din Bistrița-Năsăud”, marca Produs în Bistrița-Năsăud și EUROPE DIRECT Bistrița-Năsăud, un eveniment în premieră internațional, pentru că, alături de reprezentanții Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, ai Primăriei Tiha Bârgăului, ne-am bucurat și de prezența partenerilor Association d'amitié franco-roumaine Franche-Sylvanie.
Gândurile și faptele participanților s-au îndreptat, din nou, spre o cauză nobilă: semenii noștri aflați în nevoie. Roadele produselor din gospodăriile locale, transformate în bucate tradiționale, după rețetele bunicilor, vor aduce o rază de lumină refugiaților ucraineni pentru ca aceștia să se simtă ”acasă” în Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud, a transmis Elena Bărbos, coordonator Europe Direct Bistriţa-Năsăud.
Citiţi şi:
- Explorând moştenirea culinară românească- un atelier de excepţie la G.A.L. Ţinutul Haiducilor
- Europa și criza climatică – ce se schimbă în noile finanțări europene?
- 22 de Picături de Rouă de pe Lună la Casa Argintarului Bistrița
- Bucate alese pentru cititorii noştri. Echipa Răsunetul, alături de chef Nina Rus, a primit trofeul Jumara de Aur. Ministrul Apărării Naţionale şi Mitropolitul Andrei, printre invitaţi, la Crăciun în Bistriţa-Năsăud
- Săptămâna meseriilor. Voi fi Chef
Adaugă comentariu nou