„Chichiţele” lui Molnar… supărarea lui Tuţă

Desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local în Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ a apărut ca o chestiune „politică”, după cum au decurs discuţiile pe proiectul de hotărâre – iniţiat de primarul Ov. Creţu – prin care se propunea modificarea HCL 108/31.07.2008, pentru înlocuirea ex-primarului Vasile Moldovan, ca membru în Consiliul de Administraţie al Grupului Şcolar Sanitar, cu un alt reprezentant al Consiliului Local, din aceeaşi formaţiune politică – PD-L, Curtean Eugen Dicones. Aceasta, întrucât Consiliul Local a luat act de încetarea de drept a mandatului de consilier al d-lui Vasile Moldovan, iar Curtean Eugen a fost validat consilier local în locul rămas vacant.

Propunerea lui Gh. Tuţă, de menţinere în calitatea de membru în Consiliul de la Gr. Şcolar Sanitar, a stârnit reacţii de respingere atât din partea grupului de consilieri PSD, cât şi a altor consilieri, PNL şi UDMR.

Camelia tabără a reproşat celor de la PD-L că „politizează” aceste consilii din şcoli, C-tin Rus: „Este o propunere neraţională şi neconformă cu legislaţia în vigoare…”, că încalcă Legea Învăţământului, iar Illyes Istvan, întreba dacă există o lege care prevede „externalizarea” calităţii de consilier local, în baza căreia V. Moldovan să rămână în consiliul de la Sanitar.

Secretarul municipiului, Floare Gaftone, care a dat avizul de legalitate pentru menţinerea ex-primarului, a argumentat că legea foloseşte termenul de „reprezentant”, care nu e obligatoriu să fie consilier local, iar primarul Ov. Creţu s-a spălat pe mâini: „Este la latitudinea Consiliului Local”…

Prin abilitate (avocăţească), s-ar putea spune, preşedintele de şedinţă, Molnar, le-a pus în faţă susţinătorilor lui V. Moldovan rezultatul votului: Eugen Curtean îl înlocuieşte pe V. Moldovan (14 voturi) şi tot Eugen Curtean îl înlocuieşte şi pe Gabriel Cordovan. Stupoare… ilaritate în plenul aleşilor locali bistriţeni. Încă o probă că promit „show”-uri interesante. Gheorghe Tuţă, care susţinuse cu fervoare că ex-primarul, acum şef de serviciu la Consiliul Judeţean, nu este „incompatibil” cu calitatea de consilier la Gr. Şc. Sanitar, n-a avut încotro decât să remarce, cu regret, că liberalul Molnar, preşedintele de şedinţă nou ales, se ”prevalează de chichiţe”…

Salvarea PD-L-iştilor a venit de la Alin Seserman, care a cerut să se treacă la următorul punct al ordinei de zi.

Comentarii

29/11/09 08:22
dada

Domnul Mo;nar calca cu mare usurinta pe cadavre in orice pozitie s-ar afla dar mai ales ca avocat .Domnia ,Maria Sa crede ca urcusul nu are coboris ,nu stie ca cu ,cit esti mai sus cu atit te lovesti mai rau cind cazi .Tupeul si lipsa de respect sint ceea ce-l caracterizeaza ,va spune o familie pe care a distrus-o dar care-l pomeneste in rugaciunile zilnice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5