Gunoaiele din Bistriţa, sămânţă de scandal în Consiliul Local

Executivul Primăriei Bistriţa şi-a anunţat intenţia să aloce 10 miliarde de lei vechi pentru plata pe două luni a serviciilor de salubrizare. Documentaţia necesară pentru prezentarea propunerii de alocare de fonduri pentru serviciile de salubrizare va fi dezbătută în şedinţa ordinară de azi a Consiliului Local.

Democrat-liberalii intenţionează să conteste această decizie. Eugen Curtean, consilier local PDL, a afirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în ciuda majorării în fiecare an a taxelor pentru salubrizare, „tomberoanele sunt pline, se revarsă”. Curtean a dat ca şi exemplu, strada Aleea Privighetorilor, unde potrivit consilierului local, gunoiul menajer nu fusese ridicat de o bună perioadă de timp.

„Oamenii din zonă au reclamat faptul că, deşi au crescut tarifele pentru serviciile de salubrizare, tomberoanele aflate în zonă erau pline, se revărsau”, a spus Eugen Curtean, prim-vicepreşedinte PDL Bistriţa.

Gheorghe Tuţă, membru în Comisia Economică a Consiliului Local Bistriţa, a precizat că această decizie a Executivului a primit aviz negativ din partea Comisiei.

„Comisia Economică a dat pe această majorare un aviz negativ, deoarece la fiecare rectificare de buget s-au venit cu propuneri de majorări de sume pentru serviciile de salubrizare (…) chiar dacă există o dorinţă firească de a avea un oraş curat, eu nu cred ca nişte sume aşa mari sunt justificate”, a explicat secretarul general al PDL Bistriţa, Gheorghe Tuţă.

Tot în cadrul conferinţei de presă a organizaţiei municipale a PDL Bistriţa, primarul Bistriţei a fost atenţionat, din nou, de consilierii municipali PDL vizavi de corectitudinea cu care iniţiază unele proiecte de hotărâre, cum ar fi de pildă, „veşnicul” proiect de hotărâre ce face referire la inventarul domeniului public.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5