OGLINZI PARALELE

Cine anunţă pe cine? De ce nu au tras clopotele primarii, clopotarii, popimea sau presa ?

Cine anunţă pe cine? De ce nu au tras clopotele primarii, clopotarii , popimea sau alţii, presa de exemplu, care, vorba preşedintelui Radu Moldovan nu este autoritate locală şi ştiţi ceva: are dreptate! Furtuna de duminica seara a mai arătat cu degetul ei ce s-a  ridicat cu o viteza de aproape 100 de km la oră drept în sus, că nu suntem niciodată pregătiţi pentru asemenea grozăvii.

Că e Electrica, stat în stat, că e Transgaz , că sunt alţi şmecheri plini de ifose şi de de bani, toate aceste “mici state”  nu pot să se descurce în faţa uraganului ce a făcut prăpăd între stâlpii Electrica şi între copacii tot mai puţini din pădurile bistriţene.

Violentă, violentă, dar să ştim şi noi! Despre furtună e vorba…

Pe cine anunţăm prima dată? Pe ou sau pe găină? Pe simplul cetăţean sau pe primari? E interesant faptul că nimeni nu se aştepta ca furtuna să fie violentă, să bată vântul cu asemenea putere! Foarte tare… dar, totuşi, ce ar  trebui ştiut despre furtuni:

Că vântul va adia precum briza marină la jumătatea lunii august pe la Gura Portiţei?

Că ploaia va uda puţin straturile de roşii ale gospodarilor şi se va retrage strategic spre deşertul Sahara, acolo unde chiar este nevoie de ea?

Sau că vine furtuna, dă mâna cu primarul oricare ar fi el şi pleacă mai departe ştiind că edilul cu pricina nu este pregătit şi se uită galeş la sistemul de alarmă?

 

Despre furtună am putea scrie cu condescendenţă, cu respect şi suficientă curtoazie, să nu o supărăm, poate ne iartă, iar avertizarea, daaa, avertizarea să ne-o băgăm în fund. Sau să strigăm precum Rică Venturiano: Angel Radios!

Aşadar, avem o furtună, ce facem cu ea? O anunţăm sau ce naiba facem că, ea oricum vine iar, dacă e nervoasă, iarăşi mor oameni şi se blochează ţara. Nu de alta, dar să nu rămînem cu “buzele umflate” trecând de la “Angel Radios” la „De ce trag clopotele, Mitică? Dă funie, dom,le ,dă funie”…

Comentarii

19/09/17 07:13
barbier

Corect.

19/09/17 13:46
Prof.Vasile Găurean

Avem un sistem cu sirene de alarmare care ar putea fi folosit.Există însă și o imensă responsabilitate oersonală, nu doar să dăm vina -încă disprețuitori- pe alții:primarul,,,popimea,,, guvernul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5