Cioban sancţionat de jandarmi pentru prea mulţi câini la stână

În conformitate cu legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, numărul de câini pe care îi poate deţine o stână diferă în funcţie de zona unde se află aceasta.
Conform actului normative amintit, art. 23, alin.1, lit. k, prevede “în scopul gestionării durabile a faunei de interes cinegetic, se interzice permiterea însoţirii turmelor şi cirezilor de către câini însoţitori al căror număr este mai mare de 3 în zona de munte, de 2 în zona de deal şi de 1 la câmpie. În acest număr se includ şi câinii care asigură paza stânei”.
Astfel, în timpul unei acţiuni specifice pe linie cinegetică, jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au constatat faptul că la o stână din apropierea localităţii Herina, în zona cunoscută sub denumirea de ”Dealul Herinei”, există un număr de 5 (cinci) câini, depăşind numărul prevăzut de lege prevăzut pentru zona de deal. Ca urmare, jandarmii l-au sancţionat pe Mircea B. de 41 de ani, din Sînpetru de Câmpie, jud. Mureş, cu avertisment scris şi l-au informat pe acesta în legătură cu prevederile legale încălcate.
Jandarmeria avertizează pe cei interesaţi că deţinerea la o stână a unui număr de câini mai mare decât cel prevăzut de legislaţia în vigoare, se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.500 de lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5