Competenţe noi pentru jandarmi: infracţiuni silvice, privind protecţia fondului cinegetic şi controlul circulaţiei materialelor lemnoase

Prin Legea nr. 149 din 2015, privind modificarea şi completatarea legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic (Legea 409/2006), lucrătorii Jandarmeriei Române sunt abilitaţi să constate fapte ce constituie infracţiuni şi contravenţii în domeniul cinegetic.

În executarea atribuţiilor prevăzute de lege, jandarmii vor colabora cu personalul ce are atribuţii în domeniul cinegetic.

În acest sens la sediul Jandarmeriei Bistriţa-Năsăud s-a desfăşurat o întâlnire cu reprezentanţi ai Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic Cluj-Napoca, fiind discutate particularităţile privind constatarea infracţiunilor şi contravenţiilor la regimul cinegetic, urmând a fi executate în teren şi acţiunile specifice pentru protecţia fondului cinegetic.

De asemenea, în urma modificării şi completării Codului Silvic prin Legea 133/2015, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase.

Materialele lemnoase, indiferent de provenienţa lor, se transportă numai însoţite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei acestora.

Materialele lemnoase găsite în circulaţie fără documentele specifice de transport, cu documente specifice de transport a căror valabilitate a expirat sau care nu au înscrisă provenienţa legală, se confiscă şi se valorifică potrivit legii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5