Combaterea tăierilor ilegale de lemne - Precizări legislative pe linie silvică!

Conform prevederilor legale în vigoare, jandarmii au trecut la acţiune în vederea preîntâmpinării transportului ilegal de masă lemnoasă.

Legea nr. 31 din 2000, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, prevede la art.1, lit.p, că ”transportul materialelor lemnoase, sau a celorlalte produse specifice fondului forestier, cu orice mijloc de transport, fără documente legale de provenienţă sau refuzul conducătorului auto sau hipo de a transporta materialul încărcat la locul indicat de agentul constatator sau de a opri la semnalul acestuia sau de a prezenta la cerere actele de provenienţă, constituie contravenţie şi se sancţionează cu închisoare de la 2 la 6 luni sau cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei.

De asemenea la art.6 a actului normativ amintit, se precizează faptul că „limitele minime şi maxime ale acestor amenzi, se dublează în cazul contravenţiilor silvice săvârşite în pădurile şi în vegetaţia forestieră cu funcţii speciale de protecţie”...”precum şi în cazul celor săvârşite de proprietarii de păduri sau de personalul silvic cu atribuţii de pază şi protecţie a pădurilor ori a terenurilor cu vegetaţie forestieră din afara fondului forestier naţional”.

“Jandarmii montani şi nu numai, se vor afla în continuare la datorie şi îi avertizează pe toţi cei vizaţi în vederea respectării legilor în vigoare!”, a declarat ofiţerul de relaţii publice al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, lt. Georgeta Câşvan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5